Втікли за кілька тижнів до того, як ракета зруйнувала будинок: доросла історія маленької дівчинки з Бородянки

684

За майже 5 місяців війни ми чули різні історії, які довелося пережити українцям. Від росіян страждали як дорослі, так і діти й багато чого, напевно, ми ще не знаємо. Сьогодні ж пропонуємо послухати історію 11-річної Альони, яка усе життя прожила у Бородянці й перед війною з родиною переїхала у новий будинок, який зруйнував «руській мір». 

«В Новій Буді росіян ще не було, але вони вже доходили до Бородянки. У нас біля Нової Буди річка Тетерів, а там ліс. І вони вже були трохи в лісі. Біля нас ще близько Поташня, то там наші були, а Бородянка ж близько біля Нової Буди і вони вже доходили й тато сказав, що треба виїжджати, бо вони зараз прийдуть» — згадує жителька Нової Буди Альона.

11-річна Альона усе життя прожила у Бородянці й нещодавно родина переїхала у село поблизу, в Нову Буду. Прожити на новому місці у спокої змогли лише 4 місяці як почалася війна. Перед окупацією у Нову Буду до сім’ї Альони з’їхалися ще родичі, усі думали, що на околицях навпаки буде безпечніше, але вже згодом довелося тікати і звідти. 

Дорога зайняла багато часу. У пошуках більш безпечного місця родина була кілька днів, спочатку доїхали до кордону із Польщею, стояли там у черзі, а потім таки вирішили лишитися на Заході України, згодом поїхали у Вінницю. 

А вже за кілька тижнів знайомі із села повідомили, будинку який родина будувала понад 10 років уже немає. Ракета влучила прямо у кімнату Альони й вщент зруйнувала другий поверх житла. 

«Чотири місяці тільки пожили, а будували 13 років його. Добре, що ми встигли втікти звідти і отак залишилися без житла, живемо у батьків. Отак прийшли «освободили» чоловіка від робити та ще й від будинку» — розповідає мама Альони Вікторія.

Повернулася родина у рідне місто наприкінці травня й тепер знову стали відбудовувати свою домівку. 

Альона товариська й відкрита, у Вінниці, розповідає, вже встигла знайти нових друзів. Й хоча поїхати довелося, бо війна прийшла у рідне місто, дівчинка радіє, що побачила своїх рідних, яких до цього знала лише по фото. 

Й поки батьки відбудовують житло, Альона приїхала до бабусі у Бородянку, бо ж тут організували літній табір для дітей. Тут же дівчинка познайомилася із житомирськими волонтерами й тепер щоразу чекає, коли вони знову приїдуть