ГО «Реновація 25 ліцею» відзвітувала про роботу за місяць та виокремила головні потреби закладу

«25 добрих страв» вдалось зробити громадській організації «Реновація 25 ліцею» за місяць. Були зібрані кошти на відбудову та забезпечення дітей необхідним обладнанням, створено сайт та підписані меморандуми про співпрацю з іноземними фондами.

«На жаль, вибух зруйнував плани та мрії багатьох людей. Наша громадська організація націлена на те, щоб ці мрії повернути назад» — сказав Іван Ратнюк.

Саме над цим працює громадська організація «Реновація 25 ліцею» з того самого дня, як рашистська авіабомба знищила осередок освіти та дитинства в центрі Житомира. Кожного 25-го числа місяця благодійники звітують про виконану роботу. Лише за липень вдалось виконати, символічно, 25 добрих справ, які спрямовані на відбудову та збереження закладу

Окрім того, випускниками ліцею, що проживають закордоном, були організовані різні благодійні заходи, на яких збирали кошти на потреби закладу. Був підписаний Меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою і Лондонською громадською організацією «Yellowbluebus». А також створили сайт, на якому детально описують свою діяльність. Зрозуміло, що з 1-го вересня школярі не зможуть навчатися у рідних стінах, однак визначено 3 місця, аби вони не розпорошувались містом. 

«Це приміщення Житомирського державного університету, приміщення професійно-технічного училища та приміщення 33 школи» — розповів заступник голови ГО «Реновація 25 ліцею» Олекспндр Нечаєв.

Саме місце навчання дітей найбільше хвилює батьків учнів, тож вони особисто контролюють це питання. Були присутні і на виконкомі, і робочій нараді за участі керівництва МВС України. Наразі вважають ці 3 заклади найкращими варіантами. 

Потреби ліцею постійно зростають. Від вчителів, батьків, працівників закладу майже щодня надходять запити та прохання, тому список постійно оновлюється. З ним можна ознайомитись на сайті організації. Наразі приблизна сума, аби задовільнити усі – понад 10 мільйонів гривень. І якщо питання тимчасових приміщень вирішено, забезпечення обладнанням залишається. 

В організації кажуть, займатися відбудовою в першу чергу буде влада, залучаючи іноземні кошти. Їхнє завдання – забезпечити дітей необхідним обладнанням та зберігати увагу до потреб закладу. Тому продовжуватимуть влаштовувати благодійні заходи.

Місце навчання та дитинства ворожими руками втратили понад тисячу учнів, а улюблену роботу - ще сотні осіб колективу. Та в організації запевняють, 25 ліцей стане ще кращим, аніж був раніше