У Корольовському суді сьогодні розглядали справу стрілків, які відкрили вогонь по дітям

У Житомирі сьогодні відбулось підготовче судове засідання по справі убивства та замаху на вбивство підлітків. Подія сталася ще на початку березня й вже чотири місяці триває судова тяганина. Родина загиблого 12-річного хлопчика запевняє, йтимуть до кінця, поки усі причетні не сядуть за грати. 

«Мій хлопчик завжди був справедливий, він завжди був за правду, за Україну, тому я ніколи не полишу цю справу» — розповіла мама вбитого хлопчика Каріна Бєльченко.

Жінка згадує свого сина, якого кілька місяців тому вбили на подвір’ї власного будинку у Радомишлі. Родина туди напередодні приїхала зі столиці, подалі від російських обстрілів. 

«Убивали лежачих діток. Одному хлопчику, Олексію, слава Богу, тільки в ручку попало, він залишився живеньким. А моєму онучку куля потрапила в сонну артерію і це не дало шансу йому вижити» — повідомила бабуся вбитого хлопчика Олександра Михайловенко.

Трагедія сталася 7 березня. Тоді двоє хлопців: 10-річний Олексій та 12-річний Даніїл нічого не підозрюючи гралися іграшковими автоматами у дворі.

«У нас є фото, яке навіть за своїми ознаками і рисами геть не схожі на автомати, які тримають дорослі, озброєні люди. Вони гралися, я в цей час з молодшою дитиною знаходилися вдома і тут ми почули біля вікна автоматну чергу, постріли, ми навіть не зрозуміли, що сталося, ми думали, що прийшли якісь загарбники. Біля людей стояла людина з автоматом, яка тримала ногою двері і сказала, що закрийтеся в хаті, бо там зараз проводиться спецоперація по знищенню терористів» — повідомила мама вбитого хлопчика Каріна Бєльченко.

На лаві підсудних нині двоє: Віктор Ільченко й Олександр Юрко. Чоловіки певнять, про ДРГ їх повідомили місцеві, які живуть у сусідньому будинку, а розбиратися, хто насправді перед ними стоїть, кажуть, не було часу.

Сьогодні у Корольовському суді відбувалося підготовче судове засідання, коли справу розглядатимуть по суті — невідомо. Адвокати Ільченка уже подають клопотання про відвід прокурора. Нібито сторона обвинувачення має упереджене ставлення до підозрюваних, а їхні дії виправдані. 

Із такою позицією ані адвокат потерпілих, ані прокурор, не погодилися.

Врешті-решт, суд клопотання адвокатів не підтримав. А поки ж родина убитого 12-річного Даніїла обіцяє — йтимуть до кінця, поки усі, хто навів стрілків на дітей і тих, хто зробив фатальні постріли не сядуть за грати