У Житомирі подорожчає проїзд: з’явилися нові умови для учнів та водіїв

Тролейбуси по 10, маршрутки по 14. Це нові тарифи на проїзд містом у Житомирі. Діставати з гаманця більше будемо вже через два тижні, з 13-го серпня. 

«Місто Житомир тягнуло все ж таки до останнього, поки не визначена була ситуація із вартістю паливно-мастильних матеріалів» — сказав заступник міського голови Олександр Шевчук.

Тепер в електротранспорті замість 8-ми гривень проїзд коштуватиме 10, але за умови сплати послуги картою житомирянина чи транспортною, проїхатися можна буде за нинішньою ціною. 

«У нас всі пасажири в місті, які мають транспортну картку і користуються нею в електротранспорті, у них тарифі не змінюється і він залишається в межах 6-ти гривень» — повідомив аступник міського голови Олександр Шевчук.

Така ж історія і з маршрутками. При оплаті звичайною банківською картою або готівкою з гаманця доведеться викласти 14 гривень, але якщо є транспортна або карта житомирянина вартість проїзду лишається для пасажира незмінною — 10 гривень. Водночас певні категорії пільговиків зможуть їздити без обмежень у часі дешевше. 

Проїхатися безкоштовно як і раніше пільговики зможуть з 10-ї ранку до 4-ї години дня. Нові умови затвердили і для учнів. В електротранспорті проїзд для школярів коштуватиме 4 гривні, а в автобусі 5 гривень, але така ціна для дитини буде лише за умови, що розраховуватиметься вона транспортною карткою.

Водночас учень зобов’язаний носити із собою учнівський квиток, аби пред’явити його контролерам. У свою чергу приватних перевізників зобов’язали повернути валідатори у маршрутки. Інакше працювати у Житомирі, певнить заступник мера, вони не будуть.

Житомиряни ж частенько скаржилися, що водії маршруток ховали валідатори і якщо історія повториться, а водій не дозволить сплатити менше, поскаржитися на нього ви зможете за номерами гарячої лінії Житомиртранспорту: 067 503 21 26 або 093 503 21 26. При цьому бажано конфлікт зафіксувати на відео, далі із ним розбиратиметься служба контролю. До усіх цих змін, розповідає Олександр Шевчук, призвело ще й те, що упав пасажиропотік. 

Нині карту житомирянина можна отримати в Ощадбанку за 120 гривень, транспортна коштує 30. Адреси, де можна її придбати ви можете переглянути на сайті транспорт Житомира