У Андрушківській громаді встановлюють нове газове обладнання

В Андрушківській громаді працюють фахівці АТ «Житомиргаз». Наразі там проводять модернізацію критичної інфраструктури: змінюють старі зношені засувки на нові, сучасні. 

«Наразі ми знаходимося на майданчику, де проводиться заміна вимикаючого пристрою. Даний вимикаючий пристрій, за історією будівництва мереж в цьому населеному пункті, був побудований в 70-ті роки, а це вже більше 50-ти років тому. Цей пристрій свою технічну спроможність використав у повному обсязі, тому ми його замінюємо» — повідомив головний інженер управління експлуатації Попільнянського відділення АТ «Житомиргаз» Віктор Рубаха.

Роботу у Андрушках розпочали із початком нового року. Наразі там вже є нові ШГРП – шафові газорегуляторні пункти.

«Даний об’єкт є виробництвом українського заводу RGCProduction. Комплектуючі даного обладнання від європейського виробника Pietro Fiorentini Spa» — сказав головний інженер управління експлуатації Попільнянського відділення АТ «Житомиргаз» Віктор Рубаха.

ШГРП забезпечує зниження тиску блакитного палива та підтримку його на заданому рівні, аби рівномірно подавати його до кінцевого споживача. Окрім того, газ ще й очищується. 

«В даному регулюючому пункті також встановлено фільтруючі елементи, як безпосередньо в регулюючому обладнанні, так і до нього. Це забезпечує очистку природнього газу від мікрочасточок бруду» — розповів головний інженер управління експлуатації Попільнянського відділення АТ «Житомиргаз» Віктор Рубаха.

Таке обладнання може слугувати без ремонту та з мінімальними затратами на його обслуговування близько 7 років. Тому й проводять активну модернізацію обладнання, аби близько тисячі абонентів громади отримували якісніші послуги.

«Від початку року в даній громаді ми вже провели ряд модернізаційних робіт: заміна 3-х ШГРП, заміна 2-х вимикаючих пристроїв та замінили близько 300 м мережі зі сталевої на нову – поліетиленового зразку» — повідомив головний інженер управління експлуатації Попільнянського відділення АТ «Житомиргаз» Віктор Рубаха.

Подібні роботи проводять по усій області, аби підготувати мережу до опалювального сезону.

«Найбільш концентровані роботи проводилися на Бердичівському напрямку. Стосувалися вони електрохімзахисту. Стосовно заміни засувок – це Попільнянський і Житомирський напрямки. Заміна ШГРП останні роки в нас це ГРС Попільнянського і Житомирського напрямків. Де на даний час відбувається реалізація двох масштабних проектів по реконструкції газорозподільних мереж – ГРС Озерянка і ГРС Брусилів» — розповів в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

У «Житомиргазі» кажуть — вже завершують підготовку до опалювального сезону: виконали план поточних ремонтів на 75%, а газорегулюче обладнання замінили на 70%.