У Житомирі волонтери запустили новий челендж: випий кави й задонать стільки ж на ЗСУ (ВІДЕО)

Не забувай про тих, завдяки кому можеш пити каву в улюбленому закладі. Акцію «Задонать на ЗСУ стільки ж, скільки коштує чашка улюбленого напою» започаткували у місті волонтери. Дівчата кажуть, видно, що люди стомилися й бюджети стають все тіснішими та вирішили вкотре довести, що важлива кожна гривня, яку ми закинемо на закупівлю необхідного військовим.

«Це сталося досить спонтанно, був написаний пост, ну ми це, звісно, попередньо обговорювали на зборах нашого фонду «Янголи армії». Ідея була насамперед про те, що потрібно людей якось більше залучати», — каже волонтерка Тамара Черняхович.

Й ідея спрацювала. Житомиряни почали донатити навіть невеликі суми. Хто може — закидає і більше.

«Дуже багато людей соромляться перераховувати маленькі суми, тому для цього й була створена «Кава для ЗСУ». Випий каву і поділись такою ж самою сумую на рахунок фонду і ми за ці кошти придбаємо те, що потрібно для військових», — розповідає волонтерка Вікторія Боровська.

У Житомирі про флешмоб поки знають не усі, втім така ідея зацікавила чи не кожного, кому ми про неї розповіли.

Олена про акцію теж не чула, але відразу прийнялася перераховувати кошти, каже тепер буде долучати і друзів, адже вірить, що кожна гривня – важлива.

А користуючись професією обіцяє розповідати ширшому колу про акцію і Оксана.

Задонатити на ЗСУ ви можете в будь якому місті, навіть коли просто зробили каву вдома. Аби знайти фонд у фейсбуці достатньо у пошуковик вбити хештег «Кава для ЗСУ». На сторінці організації волонтери щоденно звітують про отримані кошти й зізнаються, шоковані, що за 12 днів флешмобу зібрати вдалося понад пів сотні тисяч гривень. За ці кошти уже зробили перші закупівлі.

Донатити на рахунок фонду можна і з будь-якого куточку світу. Так, до флешмобу долучилась і наша колега Юлія Маєвська.

А зараз пропоную задонатити разом із нами, адже все буде Україна і разом — ми сила.