На Житомирщині поліція зафіксувала понад 1300 випадків неналежного виховання дітей (ФОТО)

На Житомирщині поліція зафіксувала понад 1300 випадків неналежного виховання дітей (ФОТО)

Серед інших правопорушень, учинених дорослими відносно неповнолітніх – майже півтори сотні фактів доведення дітей до стану сп’яніння. За всіма викритими випадками відносно дорослих осіб складені адміністративні протоколи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У поточному році працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували понад 2200 адміністративних порушень, вчинених дорослими відносно дітей. 1300 правопорушень із цієї кількості пов’язані з неналежним виконанням батьками обов’язків по вихованню дітей. Це виражалось у не догляді, незабезпеченні неповнолітніх нормальними для життя і розвитку умовами, що призвело врешті або до погіршення стану їх здоров’я, або до втеч з домівок.  146  адмінпротоколів стосуються доведення неповнолітніх до стану сп’яніння», – повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції Наталія Гончарук.

Найбільше випадків ігнорування батьківських обов’язків дорослими поліцейські зафіксували у Новоград-Волинській (272) та Коростенській (167) громадах. Трохи більше сотні таких фактів зареєстровано у Житомирі та Бердичеві.

Продовжуються профілактичні рейди поліцейських та соціальних служб безпосередньо по родинах, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Водночас триває робота правоохоронців і по торговельних закладах для профілактики продажу неповнолітнім заборонених товарів. Так, з початку року в області викрито 70 подібних випадків.