У Черняхові люди об’єдналися, аби допомогти землякам, які зараз на війні (ВІДЕО)

Так починається нова благодійна вистава у Черняхові «Івасик-Телесик», сюди уже по троху сходяться діти, аби подивитися нову казку. Батьки ж малих зізнаються, це розрядка не лише для малечі, а й для них.

«В такий період потрібна така підтримка, якийсь позитив, енергетика. Якби не було, кожен день плакати, то не є щось особливе, а от вірити у краще, то й нам треба розвіятись», — каже Олена.

Пані Олена розповідає, вірить, що кинувши кошти у скриньку, вони зможуть допомогти і її сину, який нині на передовій.

«Ці кошти я кидаю для наших дорогих і рідних, і мій син також там. Кожен день молюся, плачу і вірю у те, що скоро усі будуть тут», — говорить Олена.

У те, що своєму тату зможе допомогти, вірить і 4-річна Настя. Дівчинка за таке коротке життя пізнала, що таке війна й чітко розуміє, що зараз робить її батько.

«Мій тато військовий, він мене захищає. У цій скриньці збирають кошти, щоб і моєму тату допомогти», — каже Настя.

Збирає кошти колектив місцевого будинку культури. Працівники зізнаються, коли почалася війна, думки не могли зібрати до купи.

«Як робити, як жити далі, що буде з нами, що буде з нашою культурою, як ми будемо далі нести свою культури й показувати свій талант людям», — розповідає методист Черняхівського будинку культури Світлана Дідківська.

Та щойно оговталися, зрозуміли, що власне культурою теж можна допомогти й не лише морально, а й фінансово. Тоді почали зідзвонюватися, хто готовий вийти на роботу.

Далі постало питання як саме збирати кошти, аби у холі стояла не просто скринька про яку за кілька днів забудуть, а про неї пам’ятали. Вперше виступив колектив просто неба на місцевому ринку, тоді за кілька годин вдалося зібрати необхідну суму для земляка на закупівлю тепловізора.

Згодом, зізнається Олексій, стало помітно, що люди втомилися й менше стали донатити на ЗСУ. Втім разом із колективом стали шукати вихід далі.

Згодом підключили і вистави. Режисер самотужки виготовляє усі іграшки, щоб допомогти колезі.

Дружина військового розповідає, коли чоловік зателефонував із фронту й попросив тепловізор, відразу знала, куди має звернутися. Допомогти потрібно й ще двом землякам, які по збігу обставин сусіди тепер і по блокпостам.

Крім цього у місті збирають на ще один тепловізор, долучаються до волонтерства і місцеві діти.

А щоб людей постійно тримати у тонусі Олексій записує й пісні, знімає кліпи, каже, звісно картинка може не така професійна як у інших, втім із душею та добрими намірами.

А якщо ви бажаєте допомогти черняхівським патріотам швидше зібрати кошти на тепловізори карту для переказу можете побачити на екрані.