У Житомирі злива наробила лиха: як реагують комунальні служби на звернення містян (ВІДЕО)

Подібної зливи Житомир давно не бачив. Вулиці міста перетворились на річки, дерева зносило вітром, пропадала електроенергія. Однак дощило не лише надворі, але й в квартирах житомирян. За вечір до комунальних служб надійшло щонайменше 10 звернень. У багатьох багатоповерхівках від негоди прорвало ливневі труби та покрівлі. Від потопу свою домівку рятували на Лук’яненка 5.

Вода затопила 10-й поверх багатоквартирного будинку. Тоді черпати воду та витирати підлогу, аби не збігало на низ, кинулись усі небайдужі сусіди. Та навіть діти.

Додзвонитися до керуючої компанії було неможливо, тому люди вимушені були самостійно шукати та ліквідовувати прорив. Сильного напору води не витримала ливнева труба. Із 4-х квартир на сходовОму майданчику одна постраждала найбільше.

Так з порожніми руками майстер й пішов з будинку, залишивши мешканців в очікуванні незрозуміло чого. Та в цей час вода почала добиратися до нижчих поверхів.

Та згодом майстер повернувся. Однак вже не сам та не з порожніми руками, а новою трубою, яку й встановили замість пошкодженої. Щоправда й вона виявилась дірявою. Але на цей випадок комунальники також знайшли рішення.

У керуючій компанії Коменерго-Житомир у таку роботу майстрів не повірили, а винними назвали самих мешканців будинку. Мовляв, трубу вони зламали, коли ходили на дах, хоча мешканці запевняють, горище завжди зачинене, а відкрили його лише після того як в квартирах розпочався дощ.

«Напевно хтось поліз туди з мешканців й просто його розламав, наші оперативно його міняли. Це що стосується Лук’яненка 5», — каже директор ТОВ "КК "КОМЕНЕРГО-ЖИТОМИР" Павло Піщулін.

Зранку ж майстри все ж встановили нову трубу. Однак що робити постраждалим мешканцям будинку не сказали. Компенсувати збитки у Коменерго не погодились, лише можливо допоможуть з матеріалами. А ось за пошкоджені меблі запропонували досить цікавий варіант.

15 років тому пані Лариса також вимушена була робити ремонт в квартирі за власні кошти, адже він тодішнього ЖЕКу не дочекалася ні копійки. В Коменерго запевняють, регулярно роблять профілактичні ремонти, аби не допускати подібних ситуацій. Однак в будь якому випадку мешканці завжди отримують компенсації.

«По кожній адресі, по кожній квартирі за зверненнями мешканців буде складено акт і вже в індивідуальному порядку, де більше, де менше наслідків, будемо вирішувати питання з мешканцями. Ми, повірте, ще ніколи в житті не залишили мешканця один на один з такою проблемою», — зазначає директор ТОВ "КК "КОМЕНЕРГО-ЖИТОМИР" Павло Піщулін.

Керівництво ж Коменерго-Житомир запевняє, за добу жоден прорив не стався з їхньої провини. За їхніми словами ливневі мережі просто не витримали навантаження, адже за вчорашню зливу випало води більше норми. Однак на всі виклики вони реагували оперативно та продовжують ліквідовувати наслідки. Та інколи до таких ситуацій призводять, на думку компанії, дії самих мешканців.

«Щоб мешканці слідкували, щоб сторонні особи не лазили по дахах. Інколи буває, що виймаємо пляшки. Сьогодні там провірили, а за годину хтось може туди залізти і засунути туди якусь пляшку, яку візуально не можна побачити», — каже директор ТОВ "КК "КОМЕНЕРГО-ЖИТОМИР" Павло Піщулін.

Наразі ж труба в будинку нова, однак чи надовго її вистачить покаже наступна подібна злива. А чи дійсно комунальні служби допоможуть з ремонтом пошкоджених квартир – триматимемо на контролі.