У Житомирській міській лікарні №1 усім молодим матусям видають «пакунок порятунок» від UNICEF (ВІДЕО)

Свій пакунок порятунок отримує Анна. 20-го липня жінка стала щасливою мамою, а малюк постійно потребує нових речей та засобів гігієни, тому така допомога виявилась досить вчасною.

Малюку Дарини лише 3 дні. Свій пакунок батьки отримали одразу після пологів. Зізнаються, користувались ще не всім вмістом, однак отриманим задоволені.

«Да, супер, отримали. Гарні речі, підходять для малюка. Все добре», — говорить породілля Дарина.

Роздавати такі пакунки у пологовому відділенні Житомирської міської лікарні №1 почали з 14-го липня та видають усім матусям без винятку.

«Ми отримали спочатку 130, потім 40. На сьогоднішній день залишок – 59 пакунків», — розповідає старша медсестра відділення новонароджених Валентина Леонідівна.

Кожен такий пакунок видають окремо від бебі-боксів. Однак він є значно меншим. Там зібрані речі першої необхідності для малюків. А ось замість боксів молоді матусі можуть обрати грошову альтернативу. Хоча більшість надають перевагу речам.

«Гроші це гроші. А так вдягнена дитина і в нормальних умовах. Тим більше там досить гарні речі, гарна якість. Тож мами обирають бебі-бокси і пакунки порятунки», — говорить завідувачка пологовим відділенням Житомирської міської лікарні №1 Світлана Данилюк.

З початком повномасштабного вторгнення у пологовому народжувало чимало жінок-переселенок, тож для них пакунки від Юнісеф та бебі-бокси були дійсно порятунком, адже багато приїжджали зовсім без нічого. Таким пацієнтам у закладі надавали всіляку підтримку, навіть після виписки.

Такі пакунки порятунки не перша допомога від Юнісеф, яку отримує заклад. Працівники кажуть, були й витратні матеріали, і шовні, і все необхідне, аби надати швидкі та якісні медичні послуги. Та не менш головним, на думку лікарів, є саме моральна підтримка молодих матусь, адже пологи – це вже неабиякий стрес, а особливо в умовах війни.

Але попри все лікарі, зізнаються, продовжують працювати. Зупинити війну вони не в змозі, тому мають робити свою роботу на місцях, аби пришвидшити перемогу. Життя не можна відкладати на потім, тому українці продовжують одружуватися, створювати родини та народжувати дітей. З 24-го лютого лише у міській лікарні №1 на світ з’явилось понад 820 малюків. І це, переважно, майбутні козаки.