У Житомирі обирали запобіжний захід підприємцю Платону Агеєву: що вирішили (ВІДЕО)

455

Під дверима суду людно. Кілька десятків містян прийшли підтримати місцевого підприємця та волонтера, якого звинувачують розбійному нападі та організації незаконного грального бізнесу у Житомирі. Присутні у провину чоловіка не вірять.

«Я прийшов підтримати Агеєва Платона Костянтиновича, якого хочуть засудити за розбірки і якийсь гральний бізнес. Так як він волонтер вливає своїх багато коштів, може його хочуть прибрати з дистанції, щоб він не допомагав Збройним Силам. Ми домагаємося, щоб була справедливість, щоб його не засудили, щоб він міг далі допомагати Збройним Силам», — каже Віталій Герасимчук, який прийшов підтримати підозрюваного.

На засіданні прокурор клопотав, аби підозрюваного взяли під варту на 60 днів. Сторона обвинувачення певнить, доказів зібрано достатньо для оголошення підозри, а ще є ризики, що чоловік ухилятиметься від правосуддя.

«Зазначені кримінальні правопорушення на даний час підтверджуються зібраними, органами досудового розслідування, доказами, в першу чергу, за матеріалами негласних, слідчо-розшукових дій. Ми рахуємо, що у разі обрання більш м’якого запобіжного заходу Агеєв може залишити територію України. Ні в якому разі не зменшуючи його заслуги перед Збройними Силами, зараз військовий час. Ми розрізняємо, шановний суд, корисну діяльність Платона Агеєва і безпосередньо кримінальні правопорушення до яких він причетний», — говорить прокурор Олена Бондарчук.

Сам підозрюваний каже, у момент коли був здійснений напад, на місці події його не було й це підтверджують свідки.

«Звинувачують в тому, ніби я спочатку, як слідство вважало, побив та забрав гроші, потім слідство почало вважати, що я віддав гроші, побив, а потім їх забрав. І третій варіант, що ця людина виграла нібито на моєму незаконному, гральному бізнесі ці кошти, я йому віддав ці кошти, побив, а потім забрав. Ну це повна маячня», — каже підозрюваний Платон Агаєв.

Водночас адвокат зазначає, номера телефонів, по яким нібито зідзвонювалися фігуранти справи — різняться.

«Орган досудового розслідування чомусь взяв за основу номер телефону із закінчення 991, при цьому, сам потерпілий вказує у своєму допиті, що даний номер належить не Агеєву, а іншій особі з ім’ям Костянтин. Тому не зрозуміло яким чином орган досудового розслідування збудував форму взаємодії та поклав в основу участь Агеєва в даних кримінальних діяннях виключно на номеру телефону, який не належить останньому», — сказаав адвокат Андрій Дяченко.

Та й про існування грального бізнесу Платон Агеєв усе заперечує.

Втім прокурор все ж наполягав, аби суд взяв під варту підозрюваного, адже він як волонтер виїжджає закордон за благодійною допомогою й може чкурнути геть. Платон же певнить, що нікуди втікати не збирається, а у випадку, якщо його із зали виведуть в кайданках — військові лишаться без допомоги.

Підтримати волонтера прийшли й військові, яким він допомагав.

Врешті-решт суд відмовив у клопотанні прокурора та відпустив підозрюваного на поруки командиру, де нині проходить службу Платон Агеєв. А ще зобов’язав здати закордонний паспорт у міграційну службу та вчасно з’являтися до суду.