У столиці ветеран започаткував власну справу: хто надихнув і як це зробити під час війни (ВІДЕО)

«4 нагороди в мене є за АТО, дві за Конго. Мій екіпаж добирався цілими, здоровими і без поранень», — каже ветеран Ігор Фортельний.

У 2019 році Ігор Фортельний демобілізувався й попри проблеми зі здоров’ям чоловік у перший день повномасштабного вторгнення знову кинувся воювати й вступив до лав тероборони Софіївської Борщагівки. Коли ж ЗСУ видворило окупантів від столиці, військовий вирішив, шо час відкривати власну справу й тим самим тримати економічний фронт. Ремонт у кафе родина робила своїми силами.

«Ми прийшли із родиною, визначилися із стилем. Найперше, що зробили і це було головне завдання – змонтувати витяжки, так як у нас смажаться чебуреки, то тут має бути чисте повітря», — каже ветеран Ігор Фортельний.

Чоловік зізнається надихнула на створення сімейного затишного закладу його дружина, яка завжди радувала родину різноманітними смаколиками.

Пані Людмила зізнається, чебуреки – це її фірмова страва, втім коли із чоловіком вони створили власний заклад стала вдаватися до експериментів.

Роботи у закладі ще не завершені, розповідає чоловік. Як переселенець Ігор подав заявку до Українського ветеранського фонду Мінветеранів й таким чином отримав мікрогрант й на ці кошти вже мають плани.

Мікрогранти в Україні вже отримали кілька десятків людей, які змогли повернутися до бізнесу навіть під час війни.

Підприємець колегам «по кухні» теж радить після демобілізації відкривати власну справу й готовий розповідати про усі тонкощі та ділитися досвідом. У цьому ж закладі постійно діють знижки для ветеранів, учасників бойових дій та бійців територіальної оборони.