У Житомирі перенесли розгляд справи Анатолія Захаренка: чоловік не з’явився на засідання (ВІДЕО)

У залі суду людей майже немає, двоє потерпілих та прокурор. Адвокат обвинуваченого вийшла на зв’язок до зали суду по скайпу й повідомила, що її підзахисного 3 серпня госпіталізували до лікарні.

«Довідка є. Я спілкувалася з лікарем, тут передінфарктний стан. Тому, шановний суд з об’єктивних обставин Захаренко не з’явився в залу судового засідання, враховуючи, що стан його здоров’я це не дозволяє», — каже адвокат обвинуваченого Катерина Воронюк.

Власне саме сьогодні справу стрілка, якого звинувачують у вбивстві 7-х людей у травні 2020-го року, мали б розпочати розглядати по суті й от-от перейти до дебатів, «не за горами» і вирок. Та напередодні, 28 липня, суд вирішив відпустити обвинуваченого під домашній арешт через стан здоров’я, для потерпілих таке рішення стало шоком.

«Ну для нас це був шок, ми не вірили до останнього, що таке може бути. Ми бачили постійно ці спроби, але ми, звичайно, очікували, що людина настільки небезпечна від якої ніхто не очікував, що вона на таке здібна. Ми вважаємо, це не припустимо, щоб така людина була на волі», — сказала дружина убитого Інна Вульчин.

Жінка каже, перші кілька місяців суд рухався активними темпами, утім зараз, на думку потерпілої, обвинувачений та його адвокати роблять усе, аби вирок оголосили якомога пізніше.

Прокурор же зазначив, без обвинуваченого розглядати справу по суті не можна.

І хоча про візит у лікарню Захаренко мав попередити у першу чергу суд, адвокатка зазначила, що перед госпіталізацією поставити до відома встигли лише правоохоронців. Суд вирішив перенести розгляд справи на 23 серпня.