Громадам Житомирщини компенсують майже 2 млн. грн. для покриття витрат у квітні за розміщення тимчасово переміщених осіб

Громадам Житомирщини компенсують майже 2 млн. грн. для покриття витрат у квітні за розміщення тимчасово переміщених осіб

Громадам області компенсують 2 млн. грн. для покриття витрат за квітень.Про це повідомляє Департамент фінансів Житомирської ОВА. Йдеться про всі витрати, пов’язані з теплопостачанням, водопостачанням та водовідведенням, електропостачанням, газопостачанням, купівлею дров, пелетів та вугілля. 

«Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від  26.07.2022 року № 654-р Житомирщина отримала з державного бюджету близько 1,9 мільйона гривень для покриття витрат закладів, у приміщеннях яких в умовах військового стану на безоплатній основі розміщувалися тимчасово переміщені особи у квітні цього року. 

Більша частина коштів надійде на рахунки громад, які прийняли найбільшу кількість осіб, – Житомирської, Романівської та Радомишльської», – йдеться у повідомленні. 

23 установи, що фінансуються з обласного бюджету, отримали 1,6 мільйона гривень. 

Як повідомлялося раніше, постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 261 (із змінами) передбачено порядок та умови надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово перемішених осіб. 

Також нагадаємо, що з 22 березня 2022 року за ініціативи Мінрегіону в Україні діє Урядова соціальна програма «Прихисток», порядок реалізації якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 (із змінами). 

Її мета – забезпечити житлом вимушених переселенців, які перемістилися у період воєнного стану в безпечніші місця, та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.