«Активні парки – локації здорової України»: у гідропарку відбувся спортивний захід (ФОТО)

210
«Активні парки – локації здорової України»: у гідропарку відбувся спортивний захід (ФОТО)

На Житомирщині триває реалізація загальнонаціональної програми «Здорова нація». В умовах війни дуже важливо займатися спортом, адже фізична активність допомагає подолати стрес та відчуття безсилля. Повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

У Житомирському гідропарку в рамках проєкту «Активні парки – локації здорової України» відбувся спортивний захід. 

Кілька десятків дітей віком від 5 до 15 років провели час із користю для свого здоров’я. 

Кожен мав можливість долучитися до: 

  • рухливих командних ігор; 
  • гри в бадмінтон;
  • гру у фризбі та бумеранг; 
  • стрибків на скакалці; 
  • майстер-класів та інших активностей. 

Нагадаємо, що загальнонаціональна програма «Здорова Україна» була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським у 2021 році. Зокрема у межах програми в усіх регіонах України реалізується проєкт «Активні парки – локації здорової України». 

Основною метою цього проєкту є прагнення наблизити спорт до людей, а також створити умови для того, щоб кожен українець становився здоровішим та активнішим. 

Як передбачено проєктом, у парку має бути 6 необхідних основних елементів: «шведська» стінка, комплекс турніків та гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона для створення координаційної лінії. 

Обов’язковою умовою є облаштування цих елементів QR-кодом, аби кожен бажаючий мав змогу перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки. Це дозволить самостійно виконувати усі вправи та завдання у будь-який час доби. 

Також майданчики повинні бути облаштовані інформаційними стендами, на яких буде розміщена мапа, та відповідати тій кольоровій гамі, яка передбачена брендбуком.