У житомирських маршрутках знову запрацювали валідатори (ВІДЕО)

324

Відтепер розраховуватися безготівково знову можна у кожному виді міського громадського транспорту. Сьогодні у Житомирі у тестовому режимі запрацювали валідатори на автобусних маршрутах. У міськраді кажуть, зробили це для того, аби і пасажири, і водії звикли ними користуватися до підвищення тарифу.

«Валідатори не працюють з 24-го числа. Тому можуть бути непорозуміння в тарифах, в роботі карток, в роботі системи, тому ми вирішили це зробити від сьогодні з 10 числа і на 13 число вийти з протестованою платіжною системою», — зазначає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Тож заплатити за проїзд у маршрутках знову можна буде як банківською, транспортною та карткою житомирянина, так і за допомогою телефону. Водії кажуть, пасажири почали користуватися цією можливістю відразу.

Та й на зупинці чимало людей вже очікували на потрібний транспорт із завчасно заготовленими картками в руках. Запевняють, так зручно.

Однак думки людей все ж розділились. Дехто для себе обирає готівку.

Про те, що готівкою зручніше, зізнаються і водії, та розуміють, у сучасному світі переважна кількість людей зберігає кошти все ж на електронних носіях.

У міській раді запевняють, зранку особисто перевірили наявність та справність валідаторів у маршрутках. Результат – система автоматичної оплати проїзду є у всіх. Стверджують, в першу чергу – це зручність. Так вважає і житомирянка Інна. Каже, безготівковою оплатою завжди користується сама і привчає доньку.

Для дітей же спеціально розроблена учнівська транспортна картка, яку контролюють переважно батьки. Тож проблемних ситуацій із перевезенням малих житомирян таким чином стає менше.

Вже в цю суботу за проїзд у автобусних маршрутах з карток житомирян зніматиметься 10 гривень, для пенсіонерів та пільговиків – 7. Та у разі відсутності або несправності валідатора можна буде сплачувати лише 4 гривні та звертатися на гарячу лінію КП «Житомиртранспорт».