Хворих більшає: у Житомирі та області знову стартує вакцинація, але не для всіх (ВІДЕО)

Хотілося б сказати, що коронавірус нарешті зник, але ні. Ми просто менше стали про нього говорити. Тим часом в області хворих стає дедалі більше.

«Наразі ми відмічаємо збільшення темпів захворювання від 15-20 випадків на тиждень, які ми реєстрували ще в липні, до ста за останні 7 днів по області», — зазначає заступниця начальника управління, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ЖОВА Анна Васянович.

Серед інфікованих семеро дітей та двоє лікарів. Є громади, які лідирують по кількості хворих.

«Найгірша ситуація в місті Бердичеві та Коростені, а також в Ємільчинській та Попільнянській громадах», — каже заступниця начальника управління, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ЖОВА Анна Васянович.

В управлінні охорони здоров’я зазначають, цифри поки не критичні, а лікарні завантажені лише на 2%. Заклади забезпечені киснем, втім, аби ситуація була стабільною людям час задуматись про вакцинацію.

«Зараз в достатній кількості є вакцини. Є коронавак, комірнаті, а також ми очікуємо на поставку вакцини Джонсон, яка відбудеться найближчим часом, можливо на початку наступного тижня буде в області», — каже заступниця начальника управління, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ЖОВА Анна Васянович.

Якщо ви зробили два щеплення, то можете спокійно записуватись на третє. Його роблять наявними вакцинами. Водночас минулого місяця в Україні стартувала вакцинація другою бустерною дозою і от вона не для

всіх.

А також ті, хто страждають на захворювання сполучної тканини, діабетики, вагітні, які мають хронічні захворювання та онкохворі. В наявності для цієї категорії населення є лише Pfizer.

Та «підставити своє плече» чи то на перше, чи то на друге ревакцинальне щеплення готові не усі житомиряни.

Інші у відповіді навіть не вагаються.

Провакцинуватися у місті наразі можна у пунктах щеплень на базі 3, 4, 8, 11, 12 амбулаторій міста. Із собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.