Надсучасне ангіографічне обладнання встановили в житомирській лікарні (ВІДЕО)

У Житомирській міській лікарні №1 завершили встановлення ангіографічного обладнання. Цей апарат допоможе кардіологам точно діагностувати захворювання серцево-судинної системи та максимально оперативно надавати медичну допомогу у разі інфаркту міокарда.

«2 тижні тому було встановлено апарат ангіограф, сучасний «Simens», який придбало Міністерство охорони здоров’я згідно програми «Обладнання та устаткування опорних закладів охорони здоров’я», в яку потрапив і наш закла», — каже директор КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради Володимир Мордюк.

«За допомогою нього ми можемо виконувати величезний спектр інтервенційних втручань. Він покращує післяопераційний процес відновлення пацієнта, він дає значно кращі прогнози на життя для пацієнтів. Особливо, наразі дуже актуальна тема, ішемічних хвороб серця і взагалі уражень артерій, які призводять до летальних наслідків», — сказав серцево-судинний хірург Олег Сіміков.

Ангіографічне обладнання має надсучасне німецьке устаткування, що дозволяє проводити втручання в організм хворого, зачіпаючи невеличкі ділянки. Завдяки цьому, пацієнт вже за день-два після операції не відчуватиме болю та зможе повернутися до звичного життя. Лікарі кажуть, хворі, які потребують таких втручань є завжди, тож тепер спеціалісти нарешті зможуть надати житомирянам лікування.

«Будуть проводитись оперативні втручання вже найближчим часом, так хворі завжди були, є і будуть. Я думаю, що завдяки всім нашим зусиллям, ми зможемо підняти стан життя, хоча б з огляду на здоров’я. Так що додаткові сили для охорони здоров’я у Житомирщини з’явилися», — зазначає серцево-судинний хірург Олег Сіміков.

За допомогою ангіографу планується проводити близько 600 операцій на рік. Кабінет працюватиме щоденно, тож кожен, хто потребує допомоги зможе її отримати.