Злива наробила лиха: у Житомирі ремонтують Бердичівський міст (ВІДЕО)

Минулого тижня у Житомирі почали ремонтувати Бердичівський міст. Причиною стала злива, що зруйнувала водовідвідну трубу та колодязь. На сьогодні пошкодження вже усунуті, зараз робітники комунального підприємства працюють над укріпленням споруд для запобігання повтору такої ситуації.

«На сьогодні працюємо над монтажем залізо-бетонних блоків для укріплення підпірної стінки і нарощування її вище. Тому що та стінка, що була раніше вже не в змозі витримувати таку кількість грунту», — каже інженер КП «Експлуатація штучних споруд» Володимир Ліпша.

Планується встановити додаткові водоприймальні решітки та наростити бордюрний камінь. Ці дії допоможуть запобігти руйнації споруд у майбутньому.

«В майбутньому що плануємо зробити: метрів 100 в напрямку Бердичева встановити 2 решітки додатково, водоприймальні решітки. І також метрів 100 продовжити піднімання бордюрного каменю. І так само в напрямку міста по лівобережній стороні наростити метрів 40, так само, бордюрного каменю. Будемо знімати 2 блоки пішохідної частини і там теж украплювати, підсипати грунт», — розповідає інженер КП «Експлуатація штучних споруд» Володимир Ліпша.

За попередніми розрахунками вартість ремонту коштуватиме близько 400.000 грн. Задля безпеки зараз відгородили одну смугу руху у напрямку Бердичева, однак це не заважає автомобілям і громадському транспорту.