У Житомирі провели благодійний велопробіг на підтримку ЗСУ: скільки зібрали (ВІДЕО)

240

Так розпочався ранок суботи у Житомирі. На велопробіг зібралося близько півтори сотні людей.

«В нас проходить по всій Україні благодійний велопробіг, «Велосипедом до перемоги» називається в нас, інші міста по-іншому трошки назвали. Це іде ініціатива голови ДСНС і ми вже проводимо в своїх містах це все. Ціллю є збір коштів, допомогти Назару Мудрому зібрати гроші на автомобіль для ЗСУ ну і, звісно, основною ціллю є відволіктися людям трохи від тих всіх тривог, від поганих думок», — розповідає рятувальник Тарас Горбатюк.

30 рятувальників та 30 патрульних поліцейських сьогодні приїхали на акцію. Кажуть, підтримувати Збройні Сили можна будь-як, в тому числі й через спорт.

Підтримати ініціативу волонтерів цього разу прийшли й лікарі. Ігор зізнається, сьогодні уперше сів на велосипед й вирішив відразу спробувати свої сили на марафоні, тим паче, що цим одночасно може й допомогти нашим захисникам.

Тут і школярка Валерія. Дівчина каже, намагається робити усе від неї залежне й хоче показати, що у будь-якому віці можна бути корисним армії.

Тут же стояла і скринька, куди люди могли донатити на Збройні Сили. Проїхавши 20 кілометрів організатор заходу прийнявся рахувати скільки ж удалося зібрати.

Це уже другий благодійний захід, який Назар організував разом із іншими волонтерами. Хлопець каже, за попередній, благодійний матч між патрульними та рятувальниками вдалося зібрати 37 тисяч.

Житомиряни ж готові підтримувати усі ініціативи, аби якнайшвидше Україна перемогла.

Й зізнаються, 20 кілометрів цього разу було замало й на настпуний раз готові проїхатися удвічі більше.