Навчитися самому й допомогти ЗСУ: у Житомирі відбувся благодійний захід (ВІДЕО)

«Сьогодні ми проводимо захід-ознайомлення наших громадян в першу чергу з поводженням під час військового стану, як себе потрібно поводити під час повітряної тривоги, якщо знайшли якісь небезпечні вибухові речовини. Як треба діяти, які служби викликати, плюс проводиться збір коштів на допомогу Збройним Силам України. В нас є певна ціль. Ми вже передали багато автомобіль і збираємо кошти далі», — каже волонтер «Штаб допомоги Житомиру» Євген Кравченко.

Навчити цьому житомирян зголосилися усі спецслужби міста. Тут рятувальники, поліцейські, військові, спецпризначенні, піротехніки та кінологи. На кожній локації кожен міг знайти щось цікаве для себе. Ті, хто чи не щодня працюють із вибухівкою котрий раз наголошують: «не чіпати руками» й викликати фахівців.

«Було корисно, але я сподіваюсь, що нам не доведеться стикнутися з цим у мирному житті. Тепер ми знаємо, що взагалі нічого руками чіпати не можна», — говорить Віолетта Розруцька, яка відвідала захід.

А якщо пастка ворога таки підловила вас чи тих хто поряд, потрібні злагоджені дії, аби урятувати життя, адже зачасту лік йде на хвилини. Як користуватися турнікетами та спиняти кровотечу вчили представники федерації «Крав мага».

Тут же житомиряни могли ознайомитися із роботою рятувальників. Підрозділ Володимира залучався до рятувальної операції на Богунії, куди прилетіло від росіян. Вони на власні очі бачили смерті цивільних, тож вкотре закликають завжди бігти в укриття, бо ж іноді це єдиний шанс на порятунок.

Навчитися самому і навчити дітей. Сьогодні на локації було багато родин, батьки кажуть у наших реаліях навіть малеча має знати як урятувати себе чи допомогти тим, хто поруч.

Сину Оксани 8. Він сьогодні уперше, на власні очі, побачив БТР і попри юний вік уже розуміє для чого він потрібен.

Тут же не набагато старші за Данила хлопці теж упевнено відповідають для чого потрібна зброя і навіть надихаються, побачивши наших захисників.

Та й самі військові кажуть, діти й усі люди мають пам’ятати, що відбувається у країні і хто нас захищає.

Й поки люди опановували нові знання, волонтери, які організували захід збирали кошти для Збройних Сил. Штаб допомоги Житомиру уже відправив на фронт більше 10-ти автомобілів й на цьому зупинятися не збираються.

Нині ціль – понад 100 тисяч гривень й це не остаточна сума, адже потреби до волонтерів поступають щодня та маленька Поліна, яка увесь день не втомлюючись збирала кошти нагадує – кожна гривня нині важлива.