День незалежності України: як відзначали у Житомирі (ВІДЕО)

31-ий рік незалежності України став особливо болючим для усіх нас. Незважаючи на це, ми не скорилися перед ворогом і продовжуємо жити та вірити, що вже скоро над нашими головами буде мирне небо. З нагоди цього свята у Житомирі пройшли урочистості.

«Минулого року ми зрозуміли, що 30 років новітньої української держави мають для нашого народу величезну вагу. А цей, ще один бойовий рік довів, що Україна не лише утвердилася як незалежна країна у сучасному світі, а й змогла об’єднати навколо себе весь цивілізований світ», — сказав голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

Почали офіційну церемонію з покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні та вшанування їх пам’яті хвилиною мовчання.

Головною окрасою свята стало театралізоване дійство. Хор, професійні актори розіграли виставу, яка сколихнула серце кожного.

До урочистостей долучилися навіть наші військові, які заспівали пісню, що стала народним символом, і своїм настроєм показали, що волю українського народу не зламати.

З нагоди Дня незалежності воїнам, які щодня захищають наш сон і волонтерам, які працюють, не покладаючи рук, для наближення нашої перемоги, вручили подяки та годинники.

Одна з гостей урочистого святкування показала нам український стяг, який зберігся у неї ще з у 1991 році.

«Прапор, який несли в Україні у 1991 році. Це несли на Донбасі, у місті Солідарі. Побажати хочу миру. І мені вернутись додому у свій Солідар», — каже житомирянка Ліна.

Для кожного українця незалежність означає щось своє, але це завжди щось рідне і близьке.

«Незалежність України, це той стержень, який є у кожної людини в серці і вона розуміє, що вона хоче жити на своїй землі, у своєму місті , займатися своєю справою», — говорить житомирянин Дмитро.

З Днем незалежності, наша Україно!