Житомир відвідали міністр та посол з Португалії, говорили про відновлення пошкоджених закладів освіти (ФОТО)

Житомир відвідали міністр та посол з Португалії, говорили про відновлення пошкоджених закладів освіти (ФОТО)

Навіть постійні повітряні тривоги не можуть стати на заваді ефективній співпраці України та наших міжнародних партнерів. 24 серпня, не зважаючи на підвищену небезпеку ракетних ударів, Житомирщину відвідав Міністр закордонних справ Португалії Жуан Гомес Кравіньо та Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машаду. Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Фейсбук.

Бунечко зазначає, що впродовж майже всього часу перебування гостей в нашій області тривали повітряні тривоги. Тому обговорення проєктів відновлення освітніх закладів, до яких може долучитися Португалія, довелося перенести до бомбосховища.

Нагадаємо, що ще на початку липня, під час конференції в Лугано, португальський уряд озвучив намір взяти участь у відновленні навчальних закладів Житомирщини, що постраждали внаслідок ракетних ударів. Один з цих об'єктів – ліцей №25 в Житомирі. Також, під час зустрічі, обговорили конкретні кроки щодо участі Португалії у реалізації проєкту, включення їх представників до Наглядової ради майбутнього оновленого закладу, впровадження сучасних європейських освітніх програм для ліцеїстів.

«Надали на розгляд делегації з Португалії ще декілька проєктів навчальних закладів, що потребують відновлення після російських бомбардувань на Житомирщині.

Переконаний, що спільними зусиллями з нашими міжнародними друзями ми відбудуємо те, що зруйнували загарбники. Кожну школу, кожен садочок. Вони неодмінно кращими та сучаснішими, ніж були до цього. Попри постійні руйнації інфраструктури ворогом, наші діти й надалі будуть здобувати освіту. А скоро учні зможуть повернутися вже до нових безпечних класів», – говорить Віталій Бунечко.

Під час зустрічі голова ЖОВА подякував Португалії за допомогу Україні, яка надається з перших годин повномасштабного вторгнення росії на нашу землю: гуманітарну допомогу, гостинність до українців, що евакуювалися в цю країну від жахів війни, оборонну та політичну підтримку.

«Тож маємо багато роботи в рамках спільних проєктів. Працюємо заради Перемоги, відновлення та нового майбутнього для України та наших дітей», – підсумував Бунечко.