У Житомирі презентували календар на 2023-й рік із назвою «Незламні постаті України»: як він виглядає (ВІДЕО)

Степан Бандера, Володимир Зеленський, Тарас Шевченко і ще 9 визначних постатей прикрашатимуть календар на 2023 рік. Проєкт розробили члени громадської організації «Молодіжний інтеграційний центр» ще на початку війни.

«Ідея зародилася під час повномастабного вторгнення російської федерації на територію України, адже в той період кожен намагався себе проявити або на військовій арені, або активною волонтерською діяльністю. Ми з членами громадської організації порадилися і охарактеризували себе, що потрібно працювати в контексті національно-патріотичного вихованні», — каже голова ГО «Молодіжний інтеграційний центр» Дмитро Ткачук.

Для розробки календарю зібрали 15 молодих істориків та художників, аби разом розвіяти міфи російської федерації про те, що Україна не має своєї історії й показати, що у нас вона куди багатша.

На сторінках календарю розмістили Богдану-Мірю Світлик, Богдана Хмельницького, Івана Виговського, Олену Телігу, Лесю Українку, Аллу Горську, Петра Калнишевського, Василя Стуса та Ліну Костенко. Кожен із них представляє місяць у якому народився. Та члени громадської організації кажуть, щоб умістити усіх Незламних постатей України 12 місяців у році замало.

Поки на руках є 100 примірників, їх молоді Житомирщини роздадуть безкоштовно. Та голова громадської організації каже, попит зростає, а тому такі календарі робитимуть ще. Але й на цьому зупинятися не збираються. У своїх майбутніх проєктах планують увіковічнити й пам’ять про наших захисників.

Сьогодні під час презентації календарю до заходу в онлайн режимі долучилась і заступниця Міністра молоді та спорту. А голову організації нагородили від імені Міністра.