Арсеній Пушкаренко привітав з Днем прапора жителів Овруччини та Народиччини (ВІДЕО)

За те, щоб синьо-жовтий стяг майорів у кожному населеному пункті України, щоденно наші захисники віддають свої життя. Тож з нагоди Дня прапора на Овруччині згадали усіх полеглих земляків та урочисто підняли стяг. До святкування долучився народний депутат Арсеній Пушкаренко. Політик відзначив почесних громадян міста, поспілкувався із сім’ями загиблих та відвідав деокуповані території області

«Дзвонив тільки і казав «Моліться Богу, бо ви живете ще в раю. Ви просто не представляєте яке пекло ми бачимо». Повинні завжди пам’ятати, тому що це наші справжні Герої. Він говорив, що якщо ми не будемо захищати, хто ж буде, як», — каже дружина загиблого Героя Ніна Хлібович.

Чоловік жінки з перших днів повномасштабного вторгнення штурмував військкомати, аби захистити нашу державу від ворога. Та Олег Федорович зробив це ціною власного життя. І таких історій в Україні тисячі. Лише Овруччина за 6 місяців втратила з півсотні своїх синів.

«З Овруччини загинуло більше 48-ми наших побратимів, наших дорогих овручан, наших Героїв. 27 Героям сьогодні було присвоєно звання почесного громадянина м. Овруч і занесено в книгу наших героїв», — сказав Овруцький міський голова Іван Коруд.

Кожен з них мужньо клав голови за те, щоб синьо-жовті кольори міг вільно носити кожен українець, а наш прапор майорів у кожному населеному пункті. Тож з нагоди Дня прапора в Овручі урочисто підняли найбільший в місті стяг.

Так як сонячні промені освітили наш прапор, такою сяючою має бути і наша Україна. І в першу чергу, каже народний депутат України Арсеній Пушкаренко, який також завітав на свято, це завдання влади.

«Сьогодні я бачу 2 завдання. Перше – це все для перемоги. Друге – далі будувати таку Україну, щасливу, заможну, велику країну, яка буде відповідати тій ціні, яку ми сьогодні платимо», — каже народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Овруччина сильно постраждала від російської навали. За півроку громада зазнала біля ста обстрілів. І тоді на допомогу кидалися усі небайдужі. З нагоди свята Арсеній Пушкаренко нагородив місцевих, які своїм професіоналізмом зробили найбільший вклад в приближення перемоги. Серед них медики, рятувальники, лісівники.

«Робили що могли. Всяке було. Було і гасили, і провізія, і людей з лісу забирали, і військових забирали. Спали по 2 години, були машини підготовлені, щоб виїхати», — каже водій автоколони ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Микола Заєць.

В Народицькій громаді декілька сіл знаходились в окупації, внаслідок обстрілів була значно пошкоджена інфраструктура, через руйнування мосту люди виявились відрізаними від району. Постала нагальна потреба в продуктах, адже полиці в магазинах поступово спорожніли, а транспорт дістатися туди не міг. Та попри все, згадує начальник селищної військової адміністрації, громада впоралася.

«Працювали хоч не всі, але деякі заклади торгівлі. Працювали медичні заклади. Постійно працювала наша лікарня, яка приймала не тільки людей, які виїжджали з окупованих населених пунктів, а приймала і військових, і цивільне населення, яке потребувало цього. Підприємці доставляли ліки, продукти харчування», — говорить начальник Народицької селищної військової адміністрації Олег Ярмолюк.

Та історія боротьби за вільну Україну куди довша. На День прапору не змогли і оминути село Базар. Депутат разом із військовими вшанували пам’ять загиблих воїнів УНР, які сто років тому в бою за більшовиками теж боролися за нашу Незалежність.

Зараз громада поступово оговтується від активних бойових дій. Та проблеми досі існують. З метою ознайомитись з ними Арсеній Пушкаренко відвідав деокуповані населені пункти та особисто поспілкувався з населенням.

«Є питання, які староста чи селищний голова сьогодні не можуть вирішити, є питання, які треба в області підштовхнути. Тому я сьогодні приїхав, щоб поспілкуватися, зрозуміти де є які питання, де я чим можу допомогти. І щоб ми разом ці питання відпрацювали», — підкреслює Арсеній Пушкаренко.

Окрім мостів одним з головних питань залишається освітлення. Багато ліній електропередач пошкоджено, до деяких проблемних ділянок дістатися неможливо. Депутат відвідав Давидки та Радчу, вислухав усі проблеми та пообіцяв вирішити найближчим часом. Окрім цього привітав місцевих зі святом та запевнив, разом до перемоги!