У Житомирі невідомі зробили 5 зарубок на здорових деревах: зловмисників розшукує поліція (ВІДЕО)

Під час чергового огляду парку його працівники помітили на деяких деревах ось такі зарубки. Загалом їх нарахували 5 і усі вони на цілком здорових деревах

Вандалізм у Шодуарівському парку Житомира помітили вчора вранці. Директор комунального підприємства припускає, взяли до рук сокиру невідомі уночі, поки на території нікого не було.

Нині зловмисників вже розшукують поліцейські та покарання на них чекає не надто суворе, якщо винних таки знайдуть, ті сплатять штраф.

«За знищення й пошкодження настає відповідальність на громадян від 10 до 30-ти неоподатковуваних мінімумів. Переводжу у гривні – це мінімально 170 або 510 гривень. Ну й відповідно якщо це значні пошкодження до припинення росту, або самовільне знесення, або ще будь-які пошкодження, які тягнуть за собою знищення зелених насаджень, там відповідно настає ще крім адміністративної відповідальності, нараховуються збитки», — говорить заступниця начальника КП «Інспекція з благоустрою» Житомирської міської ради Тетяна Степаницька.

Водночас керівник парку каже, такі мітки зазвичай роблять, коли дерева хочуть вирізати, тож думає ті, хто це зробили мали намір дошкулити саме керівництву.

«Мета людей. Чесно, навіть не можу відреагувати і сказати для чого це було зроблено, ну це було зроблено просто навмисно. Щоб може десь дискредитувати дирекцію парку, сказати от бачте, зроблені зарубки, все, не наносились ніякі мітки, а зроблені спеціальні зарубки, щоб потім вирізати дані дерева», — зазначає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Й зазначає, зарубки справді призводять до всихання здорових дерев, але вандалізм вчасно помітили, тож берези днями «полікують».

Й все ж дерева, які потрібно зрізати у парку є.

Сергій Бондар розповідає загалом дерев, які уже потрібно видалити – понад сотня. Всихати вони почали уже через свій поважний вік і можуть зашкодити людям.

Та це не означає, що парк пустуватиме, тут постійно, запевняє керівник, саджають нові дерева.