У Житомирі вшанували пам’ять загиблих захисників нашої держави (ВІДЕО)

Щорічно 29 серпня – день, коли думки всіх українців звертаються до загиблих за незалежність та суверенітет нашої держави. Сьогодні у Житомирі на Смолянському вшанували пам’ять Героїв.

«На жаль, майже кожного дня на цьому кладовищі з’являються нові могили, це плата за нашу незалежність, за майбутнє наших дітей. Цей день особливий, коли збираються всі військові-побратими, батьки дружини, діти наших Героїв. Ми вшановуємо пам’ять наших хлопців, дівчат, які загинули на цій війні з росією», — каже міський голова Сергій Сухомлин.

Дата обрана не просто так – саме цього дня 8 років тому російські окупанти порушили домовленості щодо зеленого коридору для виходу наших військових з Іловайського котла. Тоді Україна втратила чимало мужніх воїнів. Символом цього дня стали соняшники.

«Сьогодні війна продовжується, ми бачимо по тих свіжих могилах на кладовищі що хлопці віддають свої життя, щоб Україна могла існувати, працювати. І ми будемо їх пам’ятати, наші підручники з історії будуть про це говорити», — сказав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Житомир поховав вже більше 200 мужніх воїнів, які пожертвували своїм життям, щоб ми жили у вільній, незалежній державі. Сьогодні згадали ім’я кожного Героя. Дружина одного із них каже, її чоловік повернувся з Польщі і без роздумів став на захист України. На жаль, сьогодні вона клала квіти до його могили.

«Не дивлячись ні на що: син, мрії, майбутнє, він знав, що йому треба їхати і захищати країну. І ось тепер залишився один син, єдина згадка про нього», — згадує дружина загиблого Героя Олена Куценко.

Сьогодні на кладовищі зібралися багато людей і усіх їх об’єднує одне велике горе. Наталю, дружину загиблого захисника, цей біль супроводжує вже 8 років.

«Ми мали 8 років, щоб трошечки адаптуватися, трошки навчитися з цим жити. А для всіх тих, хто загинув ось-ось, рідним дуже важко. Це свіжа рана, яка загоїться ще дуже нескоро. Просто бажаю сили, терпіння і швидшої перемоги нам», — розповідає дружина загиблого захисника Наталія Крементар.

Завершили церемонію покладанням квітів до могил наших захисників. Вічна пам’ять Героям. Ніщо не забуте, ніхто не забутий.