«Житомирводоканал» ліквідовує аварію на магістральному трубопроводі, аби нормалізувати тиск води в центральній частині міста (ФОТО)

«Житомирводоканал» ліквідовує аварію на магістральному трубопроводі, аби нормалізувати тиск води в центральній частині міста (ФОТО)

У Житомирі знову знизився тиск подачі води в центральній частині міста через аварійну ситуацію. Фахівці водоканалу намагалися ліквідувати наслідки аварії, але  ділянка північного магістрального трубопроводу виявилася непридатною для транспортування води. Роботи по ремонту трубопроводу продовжили. Про це повідомляє Комунальне підприємство «Житомирводоканал».

«На жаль, сьогодні виникла аварійна ситуація, яка призвела до зниження тиску подачі води до великої кількості домоволодінь центральної частини міста. Залізобетонна труба, прокладена у минулому столітті, дала тріщину. Бригада водоканалу розпочала проведення робіт із відновлення цілісності трубопроводу», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що ця ділянка водопровідної мережі є нереконструйованим продовженням північного магістрального трубопроводу. На ній неодноразово траплялися аварії, тому у подальшому вона має бути повністю замінена.

У водоканалі зазначили, що бригада водоканалу накладе хомут на місце витоку і ввечері усі абоненти, які потерпають від зниженого тиску, будуть з водою.

Проте вже згодом у пресслужбі повідомили, що унаслідок того, що ділянка північного магістрального трубопроводу довжиною 4 м виявилася абсолютно непридатною для транспортування води і накладання хомута не дозволить вирішити проблему, працівники водоканалу здійснюватимуть перекладку мережі.