Скандальна сесія: чому міському голові Коростишева на вулиці підготували смітник (ВІДЕО)

Словесні перепалки, блокування початку сесії та вимоги зробити так, як просять жителі. Так починався ранок у міській раді Коростишева. Причина – головному лікарю центральної районної лікарні не продовжують контракт.

Пройти, ані у залі, ані у коридорі міської ради було неможливо, бо ж підтримати свого керівника прийшов чи не увесь колектив закладу, пацієнти, небайдужі громадяни та військові.

«Зараз зібралися люди в залі. Ось є листи відповідні від трудових колективів з підписом на підтримку Веселовського Олександра Борисовича», — говорить депутатка міської ради Наталія Єсипчук.

Цій лікарні медик віддав 26 років свого життя, з них 8 працює на посаді керівника закладу. Черговий контракт закінчується незабаром, 30 жовтня, але от чи матиме чоловік роботу – не знав до сьогодні.

«Відповідно до умов контракту, я подав заяву на продовження контракту. Але протягом місяця ніякої відповіді я не отримав. Я надіслав наступний запит – не отримав. Був адвокатський запит, відповіді теж не отримав і от сьогодні ми отримали відповідь, що не буде продовжений контракт зі мною взагалі, а буде проведений конкурс. Посилання на якісь законодавства, просто гра юридичними термінами всього-на-всього», — розповідає головний лікар Коростишівської лікарні Олександр Веселовський.

Лікар запевняє, причин розірвати із ним контракт – немає, але переконаний, процес навмисне затягують.

«Чому ця посада так важлива для них? По-перше, велика земельна ділянка, 4,5 га площа у центрі міста. І друге, фінансування лікарні. Все таки на сьогоднішній день це більше 120-ти мільйонів. Вона по капіталізації займає 6-е місце серед 37-ми лікарень області», — каже головний лікар Коростишівської лікарні Олександр Веселовський.

Про те, що причин розірвати контракт із Олександром Веселовським немає, твердять і депутати, які стали на захист медика.

«За головного лікаря виступило 14 депутатів, також велика підтримка місцевих громадян. Лікар на своєму місці, лікарня будується, пакет НСЗУ отримується, зарплати середні високі, я вважаю, що цього достатньо», — говорить депутат Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Та й сам міський голова Іван Кохан переконує — нічого проти діючого керівника лікарнею не має.

«В мене не виникає жодних питань щодо успішності галузі медицини і окремо центральної районної лікарні на чолі з Олександром Борисовичем», — каже голова Коростишівської міської ради Іван Кохан.

Але продовжити контракт, мовляв, не може без консультації юриста.

Аби тільки лікар лишився на посаді, люди ставали і навколішки, і ручками ділилися. А потому запропонували лише два виходи із ситуації.

А на випадок, якщо міський голова таки відмовиться ставити свій підпис люди підготували для нього ще один «сюрприз».

Й він таки не знадобився. Врешті-решт мер підписав розпорядження й продовжив контракт із діючим головним лікарем ще на 5 років.

Але й на цьому наболіле у Коростишівській міській раді не закінчилося. На сесію винесли питання й про приміщення місцевої аптеки, у якій зберігаються наркотичні препарати для онкохворих. Будівлю планували передати комунальному ринку. Депутат ради каже, аргументи ж такого рішення у керівництва – абсурдні. А якщо це станеться за ліками для тяжкохворих медикам доведеться щоразу їздити у Житомир.

Після усіх ранкових скандалів, сесія міської ради таки розпочалася. Після позитивного рішення щодо лікаря люди розійшлися, аптека за підсумками засідання також продовжить функціонувати.