БФ «Карітас-Житомир» передав шкільні портфелики для дітей з родин ВПО (ВІДЕО)

Аліса переглядає вміст свого нового портфелика, з яким вже завтра піде до школи. Нещодавно дівчинка приїхала з рідного Харкова, адже її місто щоденно потерпає від обстрілів. Тож перший дзвоник для неї пролунає в Житомирі. Своїм новим шкільним приладдям задоволена та вже мріє скоріше вдягнути форму.

«Мені все подобається в ньому. Навіть рюкзачок подобається, все. Купили тільки футболку, а брюки мама мені пошиє. Не знайшли синіх штанів», — каже першокласниця Аліса.

Приміряла новий портфелик і Софійка з Борисполя. Дівчинка навчатиметься вже у другому класі. Зізнається, за літо вже дуже скучила за школою.

«Дуже хотіла в школу. На вихідних мені хотілося вже йти в школу, бо вже набридло відпочивати», — говорить школярка Софія.

Вміст свого портфелика школярка переглядає із задоволенням, однак найбільше емоцій викликав новий пенал.

Шкільні портфелики дітлахам подарував благодійний фонд «Карітас-Житомир». Сьогодні їх отримали 30 дітлахів, загалом планують роздати 300 рюкзачків.

«Це щорічна наша акція «Шкільний портфелик» для діточок. Сьогодні вона трошки переформатувалася, бо в нас є дуже багато ВПО. Ми ще хочемо сьогодні роздати близько 300 рюкзачків для ВПО, і десь близько 100 рюкзаків піде для багатодітних родин та які опинилися в складних життєвих обставинах», — зазначає директор БФ «Карітас-Житомир» о. Олег Лука.

Портфелики із канцелярським приладдям розраховані на учнів початкових класів. В середині, зазначають у фонді, є навіть дитячі шкарпетки від нашого місцевого виробника. Батьки ж юних школяриків кажуть, така допомога є дійсно вагомою та необхідною.

Мета акції – забезпечити дітей усім необхідним для навчання. Саме маленькі переселенці, зазначають благодійники, потребують зараз найбільшої підтримки, адже їм необхідно адаптуватися в іншому місті та до нового навчального закладу. А своєю головною нагородою називають обійми та посмішки малюків.