У Житомирі провели конференцію для освітян області: скільки шкіл та садочків готові прийняти дітей (ВІДЕО)

221

81% навчальних закладів області готові до нового навчального року. Загалом на Житомирщині 554 школи, і з них 450 мають власні укриття різних типів. Відпустити дітей на очне навчання готові трохи більше половини батьків. Педагоги кажуть, упродовж усього літа робили усе можливе, аби тільки школярі могли отримувати якісну освіту.

«Спільно з батьками, спільно з громадами вирішували як ми будемо цей рік розпочинати і у кожному закладі освіти це буде по-різному. Хтось буде змішано навчатися, хтось буде навчатися онлайн, а хтось прийняв рішення навчатися очно, але для цього, обов’язково, були створені усі безпекові умови спільно із нашими партнерами і колегами по цій роботі, служба надзвичайних ситуацій, держпродспоживслужба й Національної поліції», — говорить директор департаменту освіти та науки Житомирської ОВА Наталія Осіпович.

Також до роботи готовий 501 садочок, із 629, але от малюків відпустити на очне навчання зголосилося набагато менше батьків. Ходитимуть у ДНЗ лише третина діток. Начальник військової адміністрації каже, пишається, що освітяни попри усі виклики сьогодення готові до роботи.

«Сам інспектуючи бомбосховища, деякі з них, мені надзвичайно приємно у що їх перетворили. Це були склади, підвали і зараз це перетворилося в безпечний простір. Мені надзвичайно приємно, що не дивлячись на усі виклики, освітяни вміють підлаштуватися, вміють зробити так, щоб наші діти могли отримувати освіту», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Самі педагоги зізнаються, освітянський фронт це не лише про навчання, багато вчителів у перші місяці поки навчальні заклади були закриті допомагали чим могли Збройним Силам, а потім стали це поєднувати і під час дистанційного навчання.

Ректор Житомирської Політехніки у свою чергу зазначив, що і багато студентів стали на свій фронт оборони, хтось волонтерами, а хтось із зброєю в руках пішли захищати Україну, тож цього року вони традиційно навчатися не зможуть та найболючіше те, що деякі із них уже назавжди мають звання студента.

Під час конференції влада області відзначила поліцейських та рятувальників, які упродовж літа допомагали педагогам організувати навчальний процес й подякували молодим вчителям, для яких цей надскладний рік стане першим у професійній діяльності.