На випадок аварійної ситуації у Житомирі побудують модульні котельні

Цю зиму в Україні уже називають найскладнішою за усі часи Незалежності. Влада обіцяє, що тепло у домівках українців не перевищуватиме 18 градусів, тож радять запасатися ковдрами і теплими речами, водночас Кабмін зафіксував ціну на газ. Утім усі ми пам’таємо на що здатні росіяни і як уже в Житомирі вони намагалися вивести із ладу котельню, коли скинули бомбу поблизу Бердичівського мосту. Тож у теплокомуненерго вирішили побудувати дві модульні котельні та встановити їх у різних частинах міста, аби підтримувати потрібну температуру.

«Котельню ми плануємо поставити на двох котельнях, це Офіцерська, 8 для того, щоб закольцувати РК8, тобто перинатальний центр, 26 школу і всі військові частини, які знаходяться і по ту, і по ту сторону проспекту Миру. І другу котельню поставити на РК5. Чому? Політехнічний університет, соціальна сфера і об’єкти інфраструктури водоканалу», — каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«Кінцева Офіцерська, там в нас район Богунія. Там ми не можемо поки що нікуди переключати, тому там саме планується встановити котельну на щепі, на деревині. Модульна котельня на 2 мегаватта потужності і вона буде працювати разом із газовою котельнею», — говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На другій локації модульна котельня зможе забезпечити теплом і житлові будинки. Директор підприємства каже, поки цього буде достатньо.

Модульні котельні, у випадку аварійної ситуації, за добу зможуть перевести, підключити і запустити у роботу.

«Наприклад лікарню потрібно буде забезпечити. Ми взяли її, підняли, перевезли, за добу підключили і подали тепло на лікарню чи на якийсь район житлових будинків», — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.  

Загальна вартість проекту 11 мільйонів гривень. Проводитися роботи будуть за кошти комунального підприємства, а закінчити виготовлення котелень планують до 1 листопада. Компанію для робіт уже знайшли й почали заключати попередні договори.

Міський голова зазначає, це не усі проекти, які впроваджуються у Житомирі на цей опалювальний сезон, у планах ще два будівництва.