На Житомирщину з робочим візитом завітав Посол П'єр Франческо Дзадзо (ФОТО)

На Житомирщину з робочим візитом завітав Посол П'єр Франческо Дзадзо (ФОТО)

Сьогодні з робочим візитом до Житомирщини завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо. Ця зустріч стала належним продовженням змістовної наради, яка пройшла нещодавно на рівні Офісу Президента України. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Поки Збройні сили України ведуть боротьбу на фронті, наше головне завдання подбати про якомога скоріше відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури наших міст та селищ. Житомирщині важлива підтримка Італії у процесі відновлення соціальних, медичних та освітніх закладів, відповідно до презентованого світовій спільноті в Лугано плану Fast Recovery. Залучення до модернізації й відбудови об’єктів в Україні італійських експертів різних галузей дозволить створити на місці руїн якісно нову інфраструктуру», – йдеться у повідомленні.

Пан Посол підкреслив, що його візит на Житомирщину має на меті зокрема й покращення взаємодії між Україною та Італією за проєктами відновлення. 

Також наші партнери наголошують на тому, що попри війну вони зацікавлені у розвитку економічних відносин з Житомирщиною у видобувній галузі, деревообробці, відновлювальній енергетиці, аграрному комплексі, важкій промисловості та інших. 

«Своєю чергою завірив наших італійських друзів, що зараз, як і до війни, головні принципи співробітництва Житомирської обласної військової адміністрації з бізнесом та іноземними інвесторами залишаються незмінними – всебічна підтримка та максимальна прозорість. 

Найкращим підтвердженням цьому є ефективна робота двох найбільших італійських підприємств в області – компанії «РІФ-1» та «Ферпласт». Навіть в час війни, їм вдалося завершити модернізацію виробництва та загалом створити понад 1500 робочих місць для жителів Житомирської громади та прилеглих до неї містечок», – зазначає голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. 

Також під час зустрічі розглянули область як потрібний країнам інвестиційний хаб, який допоможе залучити все більше італійських представників бізнесу.