З 7 вересня розпочнеться тестування оперативного інформування населення про загрози за допомогою мобільного зв’язку

З 7 вересня розпочнеться тестування оперативного інформування населення про загрози за допомогою мобільного зв’язку

Так, у період з 07 вересня по 10 жовтня близько 12:00 кожного понеділка, середи та п’ятниці на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та у м. Києві на мобільні телефони абонентів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell будуть відправлятися тестові інформаційні повідомлення. Повідомляє ДСНС України у Житомирській області. 

«Нова система оперативного інформування населення про загрози працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням:  швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено», – йдеться у повідоменні. 

Наразі ДСНС надсилатиме лише тестові інформаційні повідомлення на мобільні телефони такого змісту: “ДСНС України. Тестування системи інформування населення. Докладніше ТУТ.