З робочим візитом Житомирщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Італії П'єр Франческо Дзадзо (ВІДЕО)

Міжнародна дружба та співпраця. Україна з перших днів повномасштабного вторгнення відчула підтримку Італії. До нас надходила як гуманітарна, так і фінансова, соціальна та військова допомога.

«Я хотів би сказати, що Італія однією із перших та найбільш віддано підтримувала можливість отримання України кандидацтва у члени Євросоюзу. Нещодавно Італія виділила 200 млн євро, які підуть на оплату праці викладачів. У нас близько 160-ти тисяч українців, які знайшли прихисток в Італії. Кілька днів тому також було виділено 2 млн євро для розв’язання проблеми розмінування», — каже Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо.

Замість руїн якісна нова інфраструктура. Візит Надзвичайного і Повноважного Посла має на меті покращення взаємодії між Україною та Італією щодо проєктів відновлення трьох областей: Київщини, Одещини та Житомирщини.

Попри війну Італія зацікавлена у розвитку економічних відносин з Житомирщиною у видобувній галузі, деревообробці, відновлювальній енергетиці, аграрному комплексі та важкій промисловості. Адже окрім вдалого логістичного розташування, область надзвичайно багата на природні ресурси.

Житомирщина підтримує економічні зв’язки з понад сотнею країн. Італія – не виняток. На території області працює декілька підприємств за рахунок їхніх інвестицій.

В свою чергу Італія також задоволена співпрацею з Житомирщиною.

«Ми не починаємо з нуля нашу співпрацю. 5,4 мільярди євро був товарний обіг між Італією та Україною у 2021-му році до початку війни. Ми третій партнер України на європейському рівні після Німеччини і Польщі. І ми також зможемо вам допомогти на вашому шляху інтеграції до європейського ринку», — сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо.

Тож під час зустрічі розглянули Житомирську область як потрібний нашим країнам інвестиційний хаб, який допоможе залучити все більше італійських представників бізнесу. В результаті, у виграші залишаться всі: громади отримають додаткові робочі місця, а бізнес – належний ресурс для розширення.