У Житомирі обурені підприємці перекрили проїзд та вимагають повернути зароблені ними кошти (ВІДЕО)

Вантажівка не може виїхати з території заводу. В’їзд та виїзд до підприємства перекрили обурені підрядники, яким вже впродовж півроку не виплачують зарплатню.

Близько десятка людей лише з однієї підрядної організації виконували тут свою роботу, та жоден з них досі не отримав зароблене.

Акти виконаних робіт підписані, деякі ще до початку повномасштабного вторгнення. Та сплачувати за них замовник не хоче, каже, очікуйте грошей до кінця року.

Потреби та вимоги мітингувальників, каже замовник, розуміють, однак через фінансові труднощі нічого не можуть зробити. Зазначають, у договорі прописані форсмажори, і повномасштабне вторгнення стало одним із них, тому виплати відтерміновуються.

Та попри це, кажуть, зараз розрахунки ведуться, кошти надходять. Не в повному обсязі, але поступово виплатять усе. Обіцяють навіть встигнути раніше, аніж до кінця року. Та на такі умови працівники не погоджуються. Для багатьох це єдине джерело доходів, тому мають за щось жити.

Багато з тих людей, які працювали на підприємстві, зараз захищають нашу країну у лавах ЗСУ, та навіть з ними ніхто досі не розрахувався.

Керівник підрядної організації каже, в першу чергу за коштами люди телефонують йому, та поки замовник не розрахується з ним, заплатити працівникам з власної кишені він також не може. Працівники запевняють, директор і так виділяв свої гроші.

Та до працівників кошти не надходять. Люди кажуть, з цією компанією така ситуація вже не вперше.

Підрядники запевняють, якщо найближчим часом кошти не отримають, далі розбиратиметься прокуратура.