У Житомирі презентували книгу «Із славетного роду Руданських (ВІДЕО)

«Молодь наша боролася за незалежну, вільну Україну. І зараз іде ота сама велика боротьба за незалежну, вільну Україну», — каже герой книги Олексій Боржковський.

Такий меседж новому поколінню послав герой книги відомого письменника Житомирщини Святослава Васильчука — Олексій Боржковський. Автор книги каже, вирішив написати розповідь про нащадка відомого українського поета Степана Руданського.

«Річ у тому, як вважали – Степан Руданський ну що це там байкар, ну що це там пише співомовки і більше його не знають по-інакшому, але ж, це далеко не все. Це те що замовчувала, ну вже не кажучи про царську владу, але замовчувала радянська влада, адже ж він був великий патріот України», — розповідає автор книги Святослав Васильчук.

Заручившись допомогою головного героя книги, її автор намагався показати інший бік українського поета Степана Руданського.

«У нього є поезії, такі конкретні, скажімо поезія до України, де він закликає, щоб народ повстав і відновив свою державу. Так от він, Олексій Боржковський об’їхав усі місця пов’язані із Степаном Руданським», — сказав автор книги Святослав Васильчук.

У письменницьких колах автора нової книги називають іменинником, адже на світ з’являється нова історія і на таку подію завжди приходять друзі, рідні та ті, хто підтримує спілку письменників України.

«Святослав Карпович він взагалі багатогранна особистість, він цікаво підходить до написання творів, але вони публіцистичні, це не художня творчість. Враховуючи що Святослав Карпович заслужений журналіст України, то він і пише так, як подають журналісти. Але я сподіваюся що книжка буде популярною, тому що вона несе багато фактів, цікавих фактів, в тому числі і про Степана Руданського і про тих земляків, які мають відношення до Житомирщини і в цілому до Степана Руданського», — каже голова Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Штатська-Гресь.

Під час творчої зустрічі було презентовано фільм «Степан Руданський – духовна єдність поколінь» та короткий опис сюжету. Хто ж не потрапив на презентацію, може знайти книгу на полицях бібліотек та книгарнях міста.

«Ну, на жаль, тираж невеликий от, 100 примірників там, 100 і 100. Ми їх надіслали по всіх бібліотеках: на Вінничину, на Житомирщину, в центральні наукові бібліотеки і в бібліотеку Вернадського вона пішла. – Коли можна побачити в магазинах, на поличках цю книгу? – Ну я думаю десь буквально найближчий тиждень вона буде», — зазначає автор книги Святослав Васильчук.

Якщо хтось вважає, що література не на часі, то у спілці письменників протилежна думка. Її очільниця зазначає, саме в період війни, через поетичні рядки люди хочуть виразити свій біль та переживання, тому вони максимально сприяють усім творчим особистостям.

«Ось скажімо зараз я є у одному цікавому проекті, який називається Відсіч. Це житомирський літературний музей, це драмтеатр і громадські організації організували в трьох номінаціях», — каже голова Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Штатська-Гресь.