Герої без зброї: історія найстрашнішої пожежі у житті (ВІДЕО)

410

Як грім серед ясного неба. Такою видалась новина про повномасштабне вторгнення росії 24-го лютого. З того дня рятувальники почали працювати у посиленому режимі, чергуючи добу через добу. Та подумки завжди залишались вдома з рідними.

У перший же день повномасштабної війни вони виїхали на військовий об’єкт, який зайнявся внаслідок ворожого бомбардування. Тоді ще масштаби та наслідки не дуже розумілися. Та вже наступний виїзд пам’ятають і донині.

Це був вечір 7-го березня. Тоді ворожі ракети вдарили по нафтобазі у Житомирі. Пожежники згадують, на місці було 3 воронки глибиною з 50 метрів. А також полум’я, масштаби якого вражали.

Тієї ночі опіки отримав Андрій Павловський . Під час гасіння від високої температури цистерна вибухнула. Рятувальник втікти не встиг.

Зранку прокинувся в лікарні. Згадує, страшнішим, аніж пожежа, видалось зізнатися дружині в тому, що сталося.

Розчарування прийшло тоді, коли зрозумів, що деякий час не зможе бути поруч з колегами та не зможе допомагати людям.

Зараз рятувальник повернувся до роботи. Працівники ДСНС під час війни виконують героїчну функцію. Вони першими заходять до палаючих будинків, працюють на місцях бомбардувань та рятують людей з-під завалів. Герої нашого репортажу свідомо обирали цей шлях з дитинства, адже своїм головним призначенням вважають допомогу людям.

Та хоча свідомо обирали таку роботу, уявити, що доведеться працювати з такими масштабами та в таких умовах навіть не могли. Зізнаються, до небезпеки звикаєш, головне знати своє завдання, однак ці майже 7 місяців війни змінили їх зсередини.

Рятувальники кажуть, такі виклики важче даються морально, адже складно сприймати те, що роблять рашисти з нашою країною та нашим народом. Але щодня Герої повертаються додому до родини, яка дарує їм нові сили та рятує. Заради них та кожного українця вони й роблять свою роботу.