У Житомирі відкрили виставку школярів під гаслом «Настане день – закінчиться війна (ВІДЕО)

221

Який він, день, коли закінчиться війна? Певне, найщасливіший для кожного з нас, саме його ми чекаємо із нетерпінням і віримо, що це буде зовсім скоро. Про це мріють не лише дорослі, а й діти, яким через війну довелося швидко подорослішати. Яким вони бачать мир в Україні показали на полотні.

«Настане день – закінчиться війна. Така тема дитячих робіт, така мрія і кожного маленького та великого українця. Дивлячись на роботи учнів, можна побачити як глибоко вони відчувають сьогоднішні події, прагнуть миру та спокою в країні, ми вдячні, що своєю творчістю вони надихають наших захисників та захисниць», — каже начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Анастасії 15, дівчинка каже, у такий спосіб хотіла в першу чергу висловити вдячність військовим, які ціною власного життя захищають нас.

У виставковій залі більше десятка картин, їхні авторки – школярки 4-го ліцею Житомира: Анастасія Муляр, Анна Коломієць та Єлизавета Антонова. Організаторка проєкту розповідає, саме ці три дівчинки на початку війни відгукнулися на заклик подарувати свою творчість військовим. А розпочалося усе із прохання співробітниці надати дитячі малюнки сину-волонтеру, який мав от-от відправити гуманітарку на передову.

Малюнки закінчилися, а попит – ні. Тоді ж завідувачка бібліотекою почала обдзвонювати класних керівників ліцею й шукати тих, хто зможе допомогти.

Настя згадує погодилася без вагань, малювала не сама, а з молодшим братиком й продовжать це робити.

Згодом спрацювала і сила соцмереж. Так, Людмила Колос побачила й ініціативу управління культури, яке теж збирало дитячі малюнки на передову до свята Великодня, діти знову долучилися, а вже опісля вирішили, що час, аби про талановитих житомирян дізналося місто. Ця виставка для ліцею стала першою, але директорка переконана – не останньою. Тепер у закладі планують відкрити художню школу.

Картини школярів знаходитимуться у Домі української культури з 19 по 24 вересня. Побачити їх можуть усі охочі.