У Житомирі зібрався виконком: які основні рішення прийняли (ВІДЕО)

188

Середа, 9-а ранку і у залі знову збираються члени виконавчого комітету Житомирської міської ради. Розпочали засідання із приємного – міський голова передав нагороду від Міністра Оборони України Олексія Резнікова Андрію Ковальову - волонтеру, який з 2014-го допомагає ЗСУ, є військовим капеланом. Із грудня 2020 — член виконавчого комітету міської ради.

«У нас минулого тижня був Міністр оборони України, нагороджував волонтерів, всіх, хто допомагає в такий складний час ЗСУ. Андрій Ковальов тоді був на Сході, тільки повернувся, тому маю за честь сьогодні передати нагороду. Це нагрудний «Знак пошани»», — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наступним питанням обговорили підготовку та проведення приписки юнаків 2006 року народження до призовної дільниці Житомирського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Це питання обумовлено тим, що нам треба взяти на військовий облік, видача наших наявних призивних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, також освітнього рівня, рівня фізичної підготовки та особистих якостей громадян України, які 2006-го року народження. Відповідним рішенням створюється приписна комісія, яка це питання вивчає, узгоджує і затверджує», — каже начальник відділення призову Житомирського МТЦК та СП Ярослав Ягущин.

Підтримали члени виконкому і питання, що стосується проведення в Житомирі чергового призову громадян на строкову військову службу у 2022 році. Цього разу він стосуватиметься лише окремих категорій людей.

Під час затвердження змін у фінансовому плані Житомирського ТТУ міський голова анонсував поставку двох нових автобусів від іспанського міста Малага. На яких маршрутах курсуватиме транспорт вже обговорили, однак доки не повідомляють.

І знову ж таки третій виконком поспіль не оминає питання питної води у Житомирі. Минулого тижня міський голова анонсував демонтаж більшості автоматів, які не мають відповідного дозволу та нишком підняли ціну. Сьогодні ж знесення апаратів відтермінували на місяць, адже підприємці таки почули.

За словами заступниці міського голови Світлани Ольшанської деякі автомати вже знизили ціну до гривні двадцять за літр, деякі введуть нову вартість вже завтра. Загалом члени виконкому розглянули 40 питань і майже половина з них закритті.