Часткова мобілізація та як росіяни намагаються «відкосити» від армії (ВІДЕО)

237

Ранок на росії стартував із мобілізації.

«Указ про часткову мобілізацію підписаний. Воно в повній мірі адекватне загрозі з якою ми зіштовхуємось», — сказав президент рф володимир путін.

Та такі новини диктатора підопічні сприйняли без квітів та оплесків. У коментарях під ефіром та різних соцмережах росіяни почали писати, що на війну йти бояться, й раптово в російському інтернеті зафіксували ріст запитів: «Як поїхати з росії» та «як зламати руку в домашніх умовах». Після оголошення мобілізації за кілька хвилин перелякані росіяни розкупили всі квитки на рейси з Москви до Стамбула та Єревана, ліг і сайт російської залізниці від кількості спроб придбати квитки. Але усі, хто підлягає цій частковій мобілізації уже має збирати валізку не на пляж, а у військкомат.

«Мобілізаційні заходи розпочнуться сьогодні, з 21 вересня», — каже президент рф володимир путін.

У мережі вже ширяться й заклики вийти на мітинг та не для того, щоб зупинити війну, а щоб не їхати на неї гарматним м’ясом. Але шойгу вже взявся пояснювати кого ж заберуть першими. Загалом планують набрати ще 300 тисяч військових.

«Це не якісь люди, які ніколи не бачили і не чули про армію. Це дійсно хто: а – відслужив, б – мають військову спеціальність, тобто та спеціальність, яка потрібна військовим силам, б – мають бойовий досвід. Звісно я відразу хочу попередити питання, якщо вони виникнуть це ні про яку мобілізацію і призив студентів мова не йде і не буде йти ні при яких умовах. Нехай собі спокійно ходять на заняття, вчаться. Все, що стосується тих, хто служить по призиву, їх це теж не стосується, відправленню», — каже міністр оборони рф сергій шойгу.

А підсолодити «отруйне яблуко» путін вирішив, як завжди, обіцянками про гроші й квоти.

«Особливо підкреслю, що громадяни росії призвані на військову службу по мобілізації отримають статус, виплати і всі соціальні гарантії військових, які служать по контракту», — зазначив президент рф володимир путін.

Чому ж оголосили мобілізацію? Якщо «потєрь нет».

«Не можу не сказати про наші втрати. Наші втрати на сьогоднішній день – це загиблих 5937 чоловік. Не можу не скзаати про медиків, із загальної кількості поранених 9% повернулися у стрій», — каже міністр оборони рф сергій шойгу.

Тим часом цифри трохи не збігаються, за даними українських захисників у чорних пакетах додому поїхало понад 55 тисяч росіян. А поки ж путін не полишає думок, що увесь світ змовився лише проти нього й намагається знищити росію.

«Ціль Заходу ослабити, збанкрутити, роз’єднати і знищити в кінці-кінців нашу країну. Вони вже прямо кажуть, що в 1991 році змогли розколоти радянський союз, а тепер прийшов час і самій росії, що вона має розколотися на багато смертельно-ворогуючих між собою регіонів і областей», — говорить президент рф володимир путін.

Тож у молодих чоловіків на росії лишилося декілька варіантів: перший йти на війну і померти. Другий – ухилитися від мобілізації, сісти за грати, а звідти прямою дорогою на фронт, де тебе вб’ють. Третій – незаконно втікти з росії, ну а четвертий – врешті-решт об’єднатися не проти України, а проти диктатора і зупинити війну.