Поліському національному університету виповнилось 100 років!

410

Від Житомирського землемірного училища до Поліського національного університету! Цього року вищий навчальний заклад святкує свій сторічний ювілей. За весь період назва змінювалась багато разів, а разом з нею змінювались спеціальності.

«Протягом останніх півтора десятка років ми розширювали перелік спеціальностей за якими здійснюється підготовка фахівців, на сьогоднішній день їх сьогодні тільки по бакалаврату 36. Із них тільки частина, які аграрні», — каже ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Тютюновий, буряковий, хмільовий – це спеціальності відділення агрономії 30-тих років. Часи змінюються і сьогодні важливий студентоцентричний підхід, це означає повний комфорт та належні умови для навчання. Так краще засвоюється інформація, говорить декан одного з факультетів.

«Ми намагаємся враховувати сучасні тренди і основна ключова умова – ми сьогодні намагаємось практично навчати студентів. У нас є практика, що ми запрошуємо в університет експертів, практиків, які для наших студентів проводять пари. Цей досвід є досить продуктивним, тому що студенти можуть дізнатися про те, що на виробництві», — сказав декан факультету права, публічного управління національної безпеки Віталій Данкевич.

Сучасна історія заснування закладу починає свій відлік з вересня 1922 року, але і це не початок: у 1912 році було створено землемірне училище, яке було розміщене в маєтку барона де Шодуара. Це приміщення не зберіглося. Сучасний університет має не менш історичну будівлю, на межі 19-20 століття тут знаходився окружний суд Волинської Губернії. Навчатися в таких стінах не лише величаво, а й відповідально.

Попри стрімкий розвиток та сучасні тенденції, технічні та аграрні професії залишаються в тренді, говорить ректор.

Найбільший потенціал університету – це студенти. За сто років навчання є ким пишатися, це відомі українські науковці, міністри, депутати та робітники, які своє працею підтримують економіку України. Війна не стала перешкодою для навчального процесу, багато студентів та викладачів вступило до лав збройних сил, а ті, що навчаються, задоволені вибором навчального закладу та професії.