На Житомирщині вартість дорожніх робіт завищено на 1,1 млн грн – сільській голові повідомлено про підозру у службовій недбалості (ФОТО)

279
На Житомирщині вартість дорожніх робіт завищено на 1,1 млн грн – сільській голові повідомлено про підозру у службовій недбалості (ФОТО)

У кримінальному провадженні повідомлено про підозру сільській голові у вчиненні службової недбалості, тобто у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що службову недбалість посадовицею допущено під час проведення ремонтних робіт у декількох селах Житомирського району, які виконувалися з травня по липень 2018 року за бюджетні кошти на загальну суму 3 млн грн.

Зокрема, голова сільської ради, яка виступала замовником, не забезпечила здійснення технічного нагляду та перевірки щодо відповідності, якості та вартості виконаних будівельно-монтажних робіт проекту, вимогам держстандартів та будівельним нормам. Натомість підозрювана підписала і завірила надані підрядником звітні документи з неправдивими відомостями, а саме, завищеними обсягами та вартістю робіт.

За висновками експертів, унаслідок цього підряднику безпідставно перераховано 1,1 млн грн бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні.

Наразі заявлено клопотання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Кримінальне правопорушення викрито за процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури, Управлінням СБУ в області, Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та відділом поліції №2 Житомирського райуправління поліції, яке проводить досудове розслідування.

Додатково: обвинувальний акт стосовно підрядника – директора приватного товариства, за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), наразі перебуває на розгляді у суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.