У Житомирі невідомі розкинули на електронні адреси багатьох шкіл міста повідомлення про замінування: що вимагали? (ВІДЕО)

305

Майже 300 дітей та педагогів на вулиці, навчальний процес призупинено, невідомий уранці пригрозив підірвати школу.

«Повідомлення надійшло о 10:09 на електронну пошту навчального закладу. Ми відразу відповідно до порядку дій відреагували, зателефонували в 101, 102 й інші служби. В цей час уже відбувалася евакуація наших дітей, на сьогоднішній день на очному навчанні знаходиться 13 класів», — розповідає директорка Житомирської гуманітарної гімназії №1 Маргарита Бохан.

Директорка каже, зловмисник мав і вимоги.

«Так, були вимоги. Вони вимагали від нас звільнити Донбас», — зазначає директорка Житомирської гуманітарної гімназії №1 Маргарита Бохан.

Після перевірки навчального закладу, поліцейські констатують, замінування – фальшиве.

Аналогічні повідомлення про закладену вибухівку отримали ще 17 шкіл міста, усі їх перевіряють

«23 вересня близько 10-ї години до поліції почали надходити повідомлення з навчальних закладів про нібито замінування їх. Станом на 12 годину дня, таких повідомлень до поліції надійшло 18. На даний час правоохоронці разом із рятувальниками та представниками навчальних закладів обстежують територію та приміщення», — повідомила заступниця начальника відділу комунікації ГУНП в Житомирській області Ольга Номерчук.

Про те, що школа у якій вчиться двоє її дітей, замінована, Ніна дізналася із новин, тут же побачила і повідомлення від вчителів із проханням забрати учнів додому. Мама школярів каже, попри хвилювання дітей на навчання будуть водити, у випадку повідомлень про замінування – забиратимуть додому.

А поки ж у школі морально готуються, що такі повідомлення можуть надходити частіше, втім кажуть, мають чіткий план дій, тож боятися нічого.

До початку повномасштабної війни хвиля псевдо-мінувань навчальних закладів накрила усю країну. Тоді чи не щодня школи та садочки отримували подібні погрози. У поліції ж кажуть, скільки б не було таких повідомлень на кожне належно реагуватимуть.

«Ну про це не можна прогнозувати чи вони будуть систематичними, чи ні. Маємо такі факти, вони надійшли, перевіряємо, однозначно реагуємо», — додала заступниця начальника відділу комунікації ГУНП в Житомирській області Ольга Номерчук.