Які іноземні мови вивчають школярі Житомира і як учням 10-11 класу потрапити закордон? (ВІДЕО)

301

Комусь у школі пощастило із педагогами, інші не могли просто змусити себе вчити іноземну у ранньому віці й лише із часом розумієш, без англійської у сучасному світі – нікуди.

Тож ті, хто у дитинстві втратив час надолужує його зараз або ж тільки планує.

Втім в усіх опитаних містян висновок один – вивчати іноземну варто із першого класу. Нині у Житомирі налічується майже 32 тисячі учнів на 40 навчальних закладів і скрізь, без винятку, після рідної мови – вивчається англійська.

«Перше, що ми скажемо, що всі навчаються українською мовою, а друге ми скажемо, що 100% вивчають англійську мову, тому, що і мовна політика в місті Житомирі і в Україні, що і є в контексті європейський день мов, це по-перше, добре знати свою мову і цікавитися мовами країн з якими ми працюємо, живемо», — каже головний спеціаліст Департаменту освіти Житомирської міської ради Ольга Єрмакова.

Другою по популярності мовою у Житомирі стала німецька, її вивчають у 16 закладах міста. На третьому – французька й вивчається вона лише у 4-х школах. В деяких закладах практикують також іспанську та італійську.

Все більшої популярності, кажуть у департаменті освіти, набирає й польська мова, її діти можуть вивчати починаючи з першого або п’ятого класу, загалом у Житомирі це уже робить близько 5-ти тисяч учнів. Вивчають у нашому місті й мову національної меншини.

А от російській зась. Якщо раніше в Україні можна було обирати, яку мову дитина вивчатиме другою й на вибір була ворожа – тепер у списку її немає. Натомість у дітей міста є можливість поїхати за програмою обміну навчатися закордоном.

Таку можливість мають усі учні Житомира, а за додатковою інформацією потрібно звернутися до керівництва навчального закладу.