У Житомирі показали документальну виставу: 5 житомирян розповідали про пережите за війну (ВІДЕО)

268

Кожна історія – унікальна й уже пережита. Тут і про те, як війна руйнує плани закоханих.

«Ми планували сім’ю, ми планували весілля цим літом. Ми хотіли доповнити нашу родину дитиною і нарешті бути щасливими разом. Але путін обірвав нам просто все кожному з нас. Я думаю, ця історія відгукнеться у кожній жінці», — говорить учасниця вистави Наталя.

Про долі військових та жагу до життя. Анастасія із мамою з перших днів почали піклуватися про поранених та бійців ТРО. Готували їсти й просто підтримували. Так, одного разу натрапили на молодого хлопця, історія якого шокувала й водночас показала сильний дух українців.

А як уберегти дітей, які у юному віці змушені жити в умовах війни? Дарина розповіла історію про перші дні вторгнення, про розлуку та возз’єднання із рідними, про те, як хвилюєшся за коханого на війні, втім мусиш піклуватися про своїх та чужих дітей.

Вадим же розповів про втрачене дитинство, зруйноване російською ракетою, яка влучила у 25-й ліцей, у клас, де пройшли шкільні роки.

Нікіта – лялькар. Він як і інші чоловіки, які не вступили у лави ЗСУ у перші дні все ніяк не міг зрозуміти, де буде кориснішим. Врешті-решт саме мистецтво стало зброєю у його руках. Свої переживання та роботу за увесь цей період хлопець записував у щоденнику, а тепер поділився пережитим із іншими, аби кожен розумів: він воїн на своєму фронті.

Організатори вистави кажуть, умовно цих людей називають акторами, втім усі вони знову і знову, розповідаючи, переживають ті емоції. Водночас це і терапія, аби не замовчувати біль у собі.

Проект нині реалізується в 17-ти містах України. У Житомирі виставу проводять уперше, але не востаннє.