У Житомирі відкрився 79-ий театральний сезон! (ВІДЕО)

Вже 10 років на цій сцені грає вистава «Украдене щастя» і кожного разу це нова історія. Режисери не даремно обрали саме цей жанр, — адже у складний час це певний посил глядачам.

«Мені здається що ці сльози, які, я сподіваюсь будуть у глядача, це такий катарсис, очищення. Якщо сьогодні, кожен, хто буде на цій виставі, подумає про те, що він плаче не від того, не від страху, не від болю за те що відбувається в країні, а насолоджуючись мистецтвом, спілкуючись і обмінюючись енергетикою живою з акторами. Від мистецтва, від щастя люди плачуть», — каже головний режисер театру Наталія Тімошкіна.

Від початку війни актори театру продовжували займатися творчістю. Несподіванкою для глядача стали ліричні вірші на патріотичну тематику. Частина акторів мала можливість говорити про війну за кордоном, а хтось і сам пішов на фронт. І ця вистава присвячена саме йому.

«Вперше, за 10 років, актор, який грав роль Миколи, він зараз знаходиться в ЗСУ, це Сергій Артеменко і ми так розмовляли з акторами і домовились, що цю виставу ми присвячуємо саме Сергію», — говорить головний режисер театру Наталія Тімошкіна.

Питанням «чи відкриється театральний сезон?» переймалися не лише працівники театру, на цю подію чекали глядачі.

Те, що театр працює, є однією з перемог, вважає міський голова Житомира.

Та щоб театр запрацював, потрібно не лише зібрати акторський склад, технічні питання залишаються не менш важливими. Реконструкція, яка була запланована на цей рік, з відомих причин відкладена та про неї пам’ятають, говорять у військовій адміністрації.

Не зважаючи на всі проблеми, відкриття сезону відбулося! Це найбільша перемога для театрального складу та глядачів.