Гуманітарний Хаб «Житомир» передав військовим 2 сучасних безпілотника українського виробництва (ВІДЕО)

Щойно ви побачили кадри роботи безпілотника українського виробника. З його допомогою військові знищили склад боєприпасів до РСЗВ «Ураган». І саме два таких літальних апарати волонтери Гуманітарного Хабу «Житомир» сьогодні передали захисникам.

«Цей проєкт реалізовується разом з Житомирською міською радою, є кошти і благодійників, і донати. Тобто багато джерел надходжень цих коштів», — говорить співзасновник Гуманітарного Хабу «Житомир» Олег Мажуго.

Така українська пташка – неоціненний вклад в нашу перемогу, кажуть військові. Саме такого безпілотника, зізнаються, їм не вистачає.

«Дуже велика допомога для нас. Адже для розвідки завжди багато чого не вистачає. А це неоціненний вклад в нашу перемогу», — каже військовослужбовець Анатолій.

В першу чергу, безпілотник виконуватиме розвідувальні функції, та на якому конкретно напрямку, з метою безпеки, не розголошується.

В складі БпАК поставляється захищений ноутбук, який є наземною станцією керування, а також комплекти антен. Військові кажуть, аби вміти керувати такою чи будь-якою іншою пташкою, проходять спеціальні курси.

Сьогодні військові отримали від Гуманітарного Хабу два безпілотника, однак у співпраці з органами влади вже планують наступні кроки у підтримці наших Збройних сил. До прикладу, хочуть закупити автомобілі та ще декілька дронів.

У свою чергу влада області запевняє, постійно моніторять ситуацію на фронті та потреби військових. А також тримають на контролі загрозу нападу з боку білорусі. Тож завчасно виділяють кошти з бюджету на підтримку ЗСУ.

Військові кажуть, на передову безпілотники відправляться вже найближчим часом, тож нам невдовзі варто чекати гарних новин.