У Житомир із концертом завітав Національний президентський оркестр (ВІДЕО)

Концерт військового оркестру починається із Гімну України, а далі нагадування про те, що війна росії проти нашої держави розпочалася не у лютому 2022-го року і навіть не у 2014, а що вже кілька століть ворог намагається зламати Неньку.

Диригент оркестру, підполковник Максим Гусак каже, головна мета творчого колективу показати та пропагувати саме українську культуру, мову та звичаї. Укотре продемнострувати сильну націю та багатовікову історію нашого народу.

«Це не розважальний проект, цей проект носить більше ідеологічно-патріотичний характер. Це не концертна програма, це більше такий свого роду перформанс, видовище, яке носить на меті відокремити українську культуру від отого варварського засилля, яке ми багато років сприймали навіть того не усвідомвлюючи», — каже диригент Максим Гусак.

Концертна програма оркестру складається із трьох частин й хоча творча скарбниця багата творами й іноземних авторів, цей тур – виключно в українському репертуарі. Тут відбувся і перформанс на поезію Шевченка, пролунала й відома на увесь світ «Ой у лузі, червона калина». Охочих подивитися виступ – повна зала, від підлітків до дорослих. Пані Наталія трохи спізнилася, каже, чимдуж бігла під дощем з уроків, бо вже давно чекала на оркестр у Житомирі.

Для студента коледжу культури і мистецтв Національний оркестр приклад, він теж у майбутньому мріє співати у хорі та й просто, зізнається, українська музика – найкраща.

Концерт відбувся в рамках соціально-мистецького проєкту «Бій за Україну». Виступають, розповідає диригент для усіх – бойовий дух підтримують й військовослужбовцям, й тим, хто постраждав від війни найбільше.

Тур творчий колектив розпочав ще у травні з Івано-Франківської області. Хто прийме наступну естафету поки невідомо, та от закінчиться тур, певний диригент, в українському місті, яке кілька років в окупації тримає ворог.