За незаконні оборудки з нарковмісними рослинами жителю Новоборівської громади загрожує ув’язнення

За незаконні оборудки з нарковмісними рослинами жителю Новоборівської громади загрожує ув’язнення

Днями слідчі відділення поліції №4 Житомирського районного управління завершили розслідування низки протиправних дій, учинених 37-річним жителем Новоборівської громади. Чоловік на присадибній ділянці вирощував рослини конопель, а дозрілі рослини сушив у будинку. Нині обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Під час проведення слідчих дій у обійсті чоловіка поліцейські виявили підтвердження протиправної діяльності.

На присадибній ділянці він вирощував 245 рослин коноплі, а у оселі уже їх зберігав висушеними та подрібненими (близько 150 г). Також у будинку поліцейські виявили саморобний пристрій для куріння наркотичних сумішей з характерним нашаруванням.

Усе виявлене правоохоронці вилучили і направили для проведення відповідного експертного дослідження», – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування чоловік розповів, що вирощував коноплі та зберігав наркотики для власного вжитку.

Відтак, слідчі відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського районного управління повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Після проведення усіх необхідних слідчих дій обвинувальний акт було скеровано до суду.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.